Leonid vauhditti viikottaista junnutreeniä

14.9.2017

Atte ja Leo nuorten torstaitreenissä Kisakalliossa
Atte ja Leo nuorten torstaitreenissä Kisakalliossa

Nuorten torstaiharjoituksessa oli poikkeuksellista maailmanluokan meininkiä, kun harjoituksen mentorina oli tuore MM kisojen pitkän matkan hopeamitalisti ja vuoden 2013 keskimatkan kultamitalisti Leo Novikov. Leonid on Lohjalla valmistautumassa viikonlopun SM-viikonloppuun (viesti ja sprintti).

LEONID VAUHDITTI JUNNUTREENEJÄ

Hikin nuorten torstaitreenit jatkuivat tänään Kisakalliossa. Teemana oli hankalat polkumaastot, kaikille Hiki-rasteilijoille tutut polkusyheröt lampien ja Suoniementien välissä, mäkiä unohtamatta. Heinäkuun alusta lähtien nuorilla on ollut hyvä meno treeneissä päällä ja tänään vauhtia toi lisää Leonid Novikov, joka tuli SM-viikonloppua varten Lohjalle.

Atte Kavonius on koko kauden paukutellut kovia aikoja Hikirasteilla parillakin radalla/ kerta, mutta tänään vauhtia ja intoa oli monin kerroin lisää. Ensimmäisen treenilenkin jälkeen kahdelle seuraavalle ratavaihtoehdolle Atte sai peesaajakseen Jukolan voittajan vuodelta 2008, MM-viestin voittajan Sotkamon MM-kisoista ja tämän kesän MM-kakkosen Viron MM-kisoista, siis Leo Novikovin.

  • Tämä poika juoksee metsässä todella kovaa. Kuinka vanha hän on? uteli Leonid ensimmäisen yhteisen kierroksen jälkeen eikä ollut uskoa, että vetohommissa oli 10-vuotias Atte.

Yhteisen treenin jälkeen Leo totesikin tyytyväisenä, että kymmenen vuoden kuluttua, kun mestareista on juttuja julkisuudessa, hän voi todeta tuntevansa Aten….

Automatkalla Leo muuten palasi edelleen Aten juoksuvoimaan.

  • Jos kaveri on suunnistanut vasta pari kesää ja menee jo nyt tuota vauhtia, tulevaisuus on hyvä.

Iltaruokailun yhteydessä kerrattiin vielä Leonidinkin uraa ja kehitystä Hikin aikana.

  • Olen ollut 16 vuotta Hiidenkiertäjissä ja olen kyllä paljon saanut teiltä ja oppinut asioita. Hienoa, jos jotain voin antaa myös seuralle takaisin. Ehkä se, että voi nuoria kannustaa ja neuvoa, on ainakin yksi asia, jota haluan tehdä. 

Illan Hikin treenistä oli puhe, että voisi sopia hyvinkin tulevan kesän Leimauksen treenivalikoimaan. Leonid innostui myös aiheesta.

Olisi hienoa, jos  saataisiin omasta kotiseurasta Belgorodista nuorten ryhmä, vaikka telttaleirille, mukaan Leimaukselle. Ainakin oman tyttäreni Marian kanssa yritän tulla mukaan, pohti lähes koko edellisen yön Belgorodista Lohjalle matkustanut Leonid. Ja tuntuu olevan aika hyvässä tikissä viikonlopun SM-kisoihin.