PRISMA-rastit 2018

10.5.2018PRISMA-rastit 2018 on nyt suunnistettu ja kilpailijat ja toimitsijat saatu supikoista pois.

Vuoden 2018 Prisma-rastit käytiin helatorstaina Pusulan Keräkankareen suppamaastoissa. Samana päivänä vietettiin myös Unelmien liikuntapäivää. Pääsarjat ja nuoremmat pääsivät ottamaan mittaa toisistaan keskimatkoilla, kun ikäsarjat nauttivat koko rahan edestä pitkillä matkoilla. Kilpailu houkutteli paikalle noin 1200 suunnistajaa, joista monella oli varmasti tavoitteena saada lisäksi hyvää harjoitusta tulevan kesän Jukolaa varten, joka käydään myös suppamaastossa.

Hiki oli pinnassa niin kisaajilla kuin talkooväelläkin, kun jälleen kerran kelit suosivat ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, lämmittäen kisatunnelman lähes 20-asteiseksi. Ja jos aurinko ei lämmittänyt tarpeeksi, hiki tuli viimeistään Keräkankareen fyysisestikin haastavissa, lähes pohjattomissa supissa. Tämä maasto ei päästänyt ketään helpolla.

H21E-sarjan (7,2 km) kärkikolmikoksi suunnisti Samu Heiska (Vehkalahden Veikot), Topi Anjala (Koovee) ja Topi Syrjäläinen (Helsingin Suunnistajat). D21E-sarjan (5,8 km) puolestaan vei nimiinsä Karoliina Sundberg (Lynx), Mira Kaskinen (Rastikarhut) sekä Emma Silvennoinen (Paimion Rasti). Heiska teki todellisen tykkijuoksun kuitaten voiton lähes puolentoista minuutin turvin. Naisten sarjassa Sundbergin voitto irtosi hieman maltillisemmalla, kahden sekunnin erolla.

Maasto houkutteli mukaan myös runsaslukuisen määrän kuntosuunnistajia, joita starttasi yhteensä 277 kappaletta.

Iso käsi onnistuneesta kisapäivästä ja hyvästä fiiliksestä niin osallistujille kuin talkoolaisillekin.

Ensi vuonna nähdään taas!

Kisasivut

Tulokset

Kisakuvia