Naiset neljäs ja miehet yhdeksäs SM-viesteissä Rovaniemellä

15.9.2018

Annika, Laura ja Jenny palkintojenjaossa (Kuva: Mikko Patana)
Annika, Laura ja Jenny palkintojenjaossa (Kuva: Mikko Patana)
Osku, OP, Tomi ja Mikko palkintojenjaossa (Kuva: Ville Luoma)
Osku, OP, Tomi ja Mikko palkintojenjaossa (Kuva: Ville Luoma)
Osku viimeisellä rastilla (Kuva: Matti Kivelä)
Osku viimeisellä rastilla (Kuva: Matti Kivelä)
Osku (Kuva: Matti)
Osku (Kuva: Matti)
Raskaan työn raatajat (Kuva: Jenny?)
Raskaan työn raatajat (Kuva: Jenny?)

Naisten trio Annika Rihma, Laura Parjanne ja Jenny Patana suunnistivat hienosti neljänneksi. Myös miesten kvartetti Mikko Patana, Tomi Närvä, Olli-Pekka Koistinen ja Oskari Liukkonen taisteli kärjen tuntumassa koko viestin ajan sijoittuen lopulta tasaisessa kilpailussa yhdeksänneksi.

Naisten trio Annika Rihma, Laura Parjanne ja Jenny Patana suunnistivat  hienosti neljänneksi sateisessa SM-viestissä Rovaniemellä. Naisten viestin voitto meni oululaiselle SK Pohjantähdelle, toiseksi tuli tamperelainen Koovee ja kolmanneksi suunnisti lietolaismynämäkiläinen MS Parma. Mitalikaan ei jäänyt hikiläisiltä kauas, kun ankkuriosuuden neljänneksi nopein Jenny Patana toi joukkueen maaliin 29 sekuntia MS Parman ankkurin Maija Sianojan jälkeen. Neljäs sija onn historian paras sijoitus lohjalaisseuran naisille.

Myös miesten kvartetti Mikko Patana, Tomi Närvä, Olli-Pekka Koistinen ja Oskari Liukkonen taisteli kärjen tuntumassa läpi koko viestin sijoittuen lopulta tasaisessa kilpailussa yhdeksänneksi. Voittoon suunnisti viime vuoden tapaan Paimion Rasti ennen viestin suurinta yllättäjää Turun Metsänkävijöitä ja Helsingin Suunnistajia. Miesten kilpailu oli todella tasainen läpi koko kilpalun. Mitalista hikiläiset jäivät vain reilun kaksi minuuttia. 

Myös mainittavana huomiona voi sanoa, että kilpailun laatukartasta vastasi yksi seuramme karttaneroista Kivelän Matti. Matti kuuluu edelleen seuramme kantaviin voimiin, kuten kesän Jukolan ykkösjoukkueeseen kuuluminen osoittaa. Tällä kertaa Matti ei päässyt hikoilemaan numerolappu rinnassa, vaikka nastarilla olisi ollut vetoa myös maaston puolella.

SM-kisat jatkuvat sunnuntaina sprinttisuunnistuksen merkeissä Oulussa.

TULOKSET YMS.

Teksti: Jarkko

Kuvat: Anu, Mikko, Ville, Matti ja Jenny?