Jenny Patanan SM-mitalin metsästys jatkuu myös SM-erikoispitkän jälkeen seuraavalla kaudella

15.10.2018

SM-erikoispitkien mitalit jaettiin poikkeuksellisesti heti Halikko-viestin perään sunnuntaina samasta kilpailukeskuksesta. Lähimpänä hikiläismitalia oli naisten pääsarjassa Jenny Patana 4. Myös miesten pääsarjassa Oskari Liukkonen taisteli plakettisijasta loppuun asti ollen lopulta 12. Vetsku -sarjoissa parhaiten pärjäsivät Marko Loukkalahti 5. ja Petri Harjamäki 9. (H45).

SM-erikoispitkien mitalit jaettiin poikkeuksellisesti heti Halikko-viestin perään sunnuntaina samasta kilpailukeskuksesta. Viikonloppuna kilpailtiin  järjestävän seuran, Angelniemen Ankkurin, lanseerama Halikon Syystupla (Halikko-viesti ja SM-erikoispitkämatka). Hikiläisistä lähimpänä mitalia oli Jenny Patana 4. (D21). Jenny joutui taipumaan loppuvedossa hopean 10 sekunnilla ja pronssin vaivaisella 3 sekunnilla. Joka tapauksessa uran parhaan erikoispitkän suorituksen nainen teki, joten ainakin pientä tyytyväisyyttä suorituksesta voi potea vaikka hampaankoloon vähän jäikin.

Myös Oskari Liukkonen taisteli miesten pääsarjassa plakettisijasta ihan viimeiselle kilometrille asti mutta matkan rasitus, 25,5 km ja reilu 2,5h, oli jättänyt jälkensä mieheen Eväät olivat mieheltä niin sanotusti syöty, kun todellinen otatus sijoista 4-12 alkoi. Lopulta Oskun ero neljäntään sijaan venähti 43 sekuntiin. Kaiken kaikkiaan erot olivat hyvin pienet miesten kilpailussa, kun voittajan ja 12. sijoittuneen Liukkosen ero oli vain 3:27 ja kilpailun kokonaiskesto oli yli 2,5h.

TULOKSET, GPS, YMS.

Teksti: Jarkko