Naiset pitivät HiKin värit pinnalla SM-viesteissä Nousiaisissa

23.9.2019

Iloiset SM-mitalistit Harjis ja Lore
Iloiset SM-mitalistit Harjis ja Lore

Naisten kolmikko Annika Rihma, Roosa Hämäläinen ja Jenny Patana suunnisti hienosti neljänneksi. Miehet taipuivat 17. Herrasmiehet Manne Suominen, Petri Harjamäki ja Marko Loukkalahti hopealle H50-sarjassa

Naisten kolmikko Annika Rihma, Roosa Hämäläinen ja Jenny Patana taistelivat mitalista loppuun asti naisten SM-viestissä Nousiaisissa. Annika selvitti aloitusosuuden tutun varmasti, vaikka pieniä haasteita radan pienipiirteisin alue aiheuttikin. Vaihtoon Annika tuli seitsemäntenä +1.17 ensimmäisenä vaihtaneen Suunta Jyväskylän Veera Klementtisen jälkeen. Toisella osuudella Roosa teki myös hyvän suorituksen, vaikka ero mitalikolmikkoon (TP, PIF & Pohjantähti) vaikutti venähtäneen jo ratkaisevasti. Roosa pystyi kuitenkin välttämään isommat virheet teknisesti haastavalla radalla ja päästi Jennyn ankkuriosuudelle kuudentena noin kolme minuuttia kolmantena vaihtaneesta Pohjantähdestä. Ankkuriosuus alkoi kuitenkin heti mielenkiintoisesti, kun Pohjantähden ankkuri Sofia Haajanen leipoi isoa virhettä heti ykkösrastille ja Paraisten ankkuri Alexandra Enlund kakkosrastille, jolloin mitalitaistelu tiivistyi kultamitalin takana. Jenny sai jo kakkosvälillä Pohjantähden kiinni. Loppuradan kaksikko kulkikin enemmän ja vähemmän tasatahtia. Lopulta kolmanneksi yltänyt Angelnimene Ankkuri kulki lähes koko osuuden minuutin etäisyydellä edessä Patanasta. Vaikka Angelnimen ankkuria Emily Kempiä Jenny ei pystynyt tavoittamaan, onnistui hän lopun hurjalla loppuvedolla pitämään takanaan Helsingin Suunnistajat ja Pohjantähden. Naiset siis lopulta kilpailun neljäs ja näin uusivat viime vuotisen sijansa Rovaniemen SM-viesteistä. Ensi vuonna sitten mitalikantaan. 

Miehet eivät onnistuneet uusimaan viime vuoden TOP10 -sijoitusta,vaan joutivat tyytymään keskinkertaiseen 17 sijaan. Eivät miehet taistelematta juosseet. Kahden osuuden jälkeen miehet olivat vielä sijalla 9. +1.41 kärjestä. Etenkin Dima näytti epäilijöille että hänellä on kykyjä suunnistaa teknisesti vaikeallakin radalla vauhdikkaasti. Oskun suunnistus on sitten malliesimerkki taidokkaasta suunnistuksesta. Hänen gps-viivasta on vaikea löytää sekunninkaan suunnistusvirhettä. Ei Oskua turhaan taitopäälliköksi kutsuta. Matti ja Eemeli välttivät suuremmat virheet kolmannella ja viimeisellä osuudella. Vauhti ei vain tänä vuonna riittänyt 17 sijaa korkeammalle. Etenkin Ankkuriosuudella Eemeli joutui maajoukkuemiesten vauhtiin, mikä oli rikkonaisesta harjoittelukaudesta kärsineelle Suomiselle tällä kertaa liikaa.

Ainoasta hikiläismitalista vastasivat H50-sarjan herrasmiehet Manne, Harjis ja Loukkis. Manne ja Harjis tarjosivat jopa kultasaumaa ankkurilleen, joka hyvän vedon suunnistikin. Naapuriseuran OK77:n ikinuori Mikael Donner teki kuitenkin kanuunajuoksun ja pystyi tuomaan kaunialaiset reilu puoliminuuttia ennen hikiläisiä maaliin. Joka tapauksessa HiKin ikämiehet ovat taas iskussa.

Teksti: Jarkko

Kuva: Marko

TULOKSET

GPS-SEURANTA