25Manna kaatui leimanpuuttumiseen, kakkonen 164.

16.10.2019

Kaikki laitettiin likoon, vaikka tulos jäikin piippuun
Kaikki laitettiin likoon, vaikka tulos jäikin piippuun
Leo näytti hyvää syyskuntoa ennen tärkeitä Sotilaiden MM-kisoja
Leo näytti hyvää syyskuntoa ennen tärkeitä Sotilaiden MM-kisoja
Ei se niin vakavaa ole, se on vain suunnistusta
Ei se niin vakavaa ole, se on vain suunnistusta

Sama kohtalo kuin 10 vuotta sitten samaisella pellolla. Nelososuudelta puuttui yksi leima, vaikka rastilla oli käyty. Ykkösjoukkueen tuloksena siis hylkäys. Kakkosjoukkue suoritti hyväksytysti sijalle 164. Kilpailun voitti jo kolmannen kerran tällä vuosikymmenellä Tampereen Pyrintö ennen norjalaista Nydalens SK:ta ja toista tamperelaisseura KooVee:ta.

Suuriin hurraahuutoihin ei tämän vuotinen 25Manna nostattanut hikiläisten leirissä. Viesti lähti ihan mukavasti käyntiin, kun Mikko tuli ensimmäiseen vaihtoon 15. noin 2,5 minuuttia kärjen jälkeen. Toinen osuus alkoi heti mollivoittoisesti, kun Annika teki heti ykkösvälillä räikeän useamman minuutin virheen harhailemalla aivan väärään mäkeen. Koko osuus sujui tämän jälkeen hieman epäpuhtaasti ja ero vaihdossa kärkeen oli jo lähes seitsemän minuuttia sijalla 34. Kolmannella ja samalla ensimmäisellä neljän juoksijan osuudella Marko teki hienon juoksun (osuuden 13. nopein) jota säesti Lasse ja Samuli tasapainoisilla suorituksella. Mannella oli nelikosta suurimmat vaikeudet mutta ei kuitenkaan mitään lopullisen ratkaisevaa. Sijoitus kolmannessa vaihdossa edelleen 34. Neljännellä osuudella näytti aluksi varsin mukavalta. Nuorukaiset olisivat tuoneet lohjalaiset neljänteen vaihtoon jo 20 joukossa. Isoksi harmiksi Atte ohjattiin niin sanotulle itkumuurille, kun yksi leima puuttui. Rastilla nuori mies olikin käynyt mutta leimaa ei löytynyt SI-tikusta eikä rastin leimauslaatikoista. Kohtalo oli siis sama kuin 10 vuotta sitten samalta pellolta käydyssä kilpailussa. Silloin Deltan kohtalona oli myös puuttuva leima neljänneltä osuudelta. Silloinkin rastilla käytiin mutta leimaa ei löytynyt, joten tulostaululle ei päästy, kuten ei tälläkään kertaa.

Loppuun asti hikiläiset kuitenkin suunnistivat hyvällä motivaatiolla, vaikka tulos tulisikin olemaan taas kerran ihan muuta mitä lähdettiin hakemaan. Lopulta vasta viimeistä edellisen osuuden jälkeen joukkue otettiin syrjään odottamaan hylättyjen joukkueiden uusintalähtöä. Ankkuri Jenny pääsi ns. hylättyjen jälkilähdössä yhdessä Stora Tunan Tove Alexanderssonin ja IFK Göteborgin Sara Hagströmin kanssa matkaan. Jenny sinnittely Toven vauhdissa reilun kolmanneksen radasta, jonka jälkeen ruotsalaisen supernaisen selkä karkasi metsän siimekseen. Loppumatkan Jenny kuitenkin taisteli urheasti, kun matkaseurana oli muun muassa Lahden Suunnistajien ankkuri Minna Kauppi ja Göteborgin Hagström.  

Tällä kertaa sentään kakkosjoukkue pääsi kilpailun hyväksytysti läpi ollen lopulta 164, kun kaiken kaikkiaan 323 joukkuetta sai hyväksytyn suorituksen. Kaikkiaan kilpailuun osallistui paria vaille 400 joukkuetta. Ensi vuonna taas uudestaan yhtä kokemusta rikkaampana :)

Teksti: Jarkko

Kuvat: Ville & co