Koronaviruksen vaikutukset HiKin toimintaan

17.3.2020


Hyvät HiKin jäsenet Maassamme on voimassa poikkeustila ja monia yhteiskunnan ja yksilöiden toimintoja rajoitetaan merkittävästi. Nämä määräykset koskettavat merkittävästi myös Hiidenkiertäjien toimintaa. HiKin johtokunta päätti kokouksessaan ma 16.3.2020 seuraavista toimenpiteistä:

1. HiKi-rastikausi alkaa aikaisintaan vasta toukokuun alussa. Tilanteeseen palataan uudelleen, kun nähdään koronatilanteen kehittyminen ja viranomaisten päätökset 13.4.2020 jälkeiselle ajalle.

2. Seuran salivuorot / kuntopiirit on peruutettu tämän kevään osalta. Samoin nuorten ohjaajien koulutustilaisuudet ja koululaisten suunnistusviikko 4.-8.5.2020 on peruttu.

3. Yhteisharjoituksia ei järjestetä ainakaan 30.4. mennessä. Oravapolkukoulujen aloitus tapahtuu aikaisintaan kesäkuussa, samoin aikuisten suunnistuskoulut.

4. Omatoiminen harjoittelu yksin (tai korkeintaan parin kaverin kanssa) on edelleen sallittua ja suositeltavaa. Tärkeää on noudattaa kokoontumisrajoitusmääräyksiä (ei yli 10 henkilön kokoontumisia missään muodossa!).

4. Tämän kevään Prisma-rastit on peruttu helatorstain osalta. Kisalle yritetään löytää mahdollista uutta päivämäärää syksylle 2020. Jos tämä ei onnistu, kisa siirtyy vuodella eteenpäin eli helatorstaille 13.5.2021.

5. Seuran kevätkokous oli tarkoitus järjestää 22.4., mutta sitä on siirretty poikkeusolojen vuoksi kesäkuulle. Sääntöjemme mukaan kokous tulisi pitää huhtikuun loppuun mennessä, mutta johtokunta katsoi päätöksessään ihmisten terveyden olevan sääntömääräisiä kokousaikatauluja tärkeämpi asia. Jos tilanne on kesäkuussa edelleen sellainen, että se estää läsnäolokokouksien järjestämisen, pohditaan silloin virtuaalikokouksen mahdollisuutta.

6. Luoman Ville on jo informoinut valmennusryhmiä johtokunnan päätöksistä. Tässä jokunen tieto kaikille jäsenille: Pääsiäisleiri on peruttu, Tiomilaan ei osallistuta (voi olla, että Tiomilakin perutaan / siirretään), urheiluakatemiaharjoituksia ei järjestetä, kaikki urheilijat harjoittelevat valmentajien antamien ohjeiden mukaan pääosin kotioloissaan itsenäisesti. Onneksi matsät ovat sulat, joten omatoimista harjoittelua korona ei estä. Toki täytyy aina muistaa, että flunssaisena / sairaana ei treenata!

Siinä tärkeimmät päätökset ja linjaukset. Hiidenkiertäjät noudattavat toiminnassaan tiukasti viranomaisohjeita erityisesti kokoontumisrajoitusten osalta. Jos ja kun suunnistuksen merkeissä liikumme, tehkäämme se korkeintaan muutaman henkilön voimin.

Tässä linkki suunnistusliiton sivuilla olevaan tiedotteeseen, josta selviää mm. se, että kesän Leimaus-leiri Vuokatissa on vielä epävarma. Kannattaa seurata tuotakin kanavaa. https://www.suunnistusliitto.fi/2020/03/koronaviruksen-vaikutukset-maajoukkueiden-toimintaan-seka-kansalliseen-kilpailukalenteriin/

Jukolan Viesti / Venlojen Viesti asioihin palaamme saatuamme siitäkin lisätietoa. Järjestetäänkö tapahtuma vai ei, bussikuljetus jne...

Nyt ei muuta kuin pidetään itsestämme ja läheisistämme huolta ja kuntoillaan metsien kätköissä!

Hyvää kevättä kaikille poikkeusoloista huolimatta.

Annan tarvittaessa lisätietoja aiheesta.

Terveisin Piiraisen Jari
Puheenjohtaja
Hiidenkiertäjät ry
p. 040-5862006
jaripiirainen@gmail.com