SM-keskimatkan mitalisaldona yksi kulta ja kaksi hopeaa

24.9.2013

Leonidi kirii hopealle
Leonidi kirii hopealle
Myös Josefinan suunnistus toi hopeaa
Myös Josefinan suunnistus toi hopeaa

Risto Wessmanille kultaa R2:n keskimatkalta Iissä ja Josefina sekä Leo ylsivät hopealle R1:n kisoissa Äänekoskella.

Josefina ja Leonid SM-hopealle keskimatkalla

Hallitseva maailmanmestari Hiidenkiertäjien Leonid Novikov näytti lauantaina Äänekosken suunnistuksen keskimatkan SM-kisoissa, että mies on Vuokatin MM-kisojen menestyksen jälkeen käyttänyt aikaansa menestyshuumasta huolimatta myös harjoitteluun. Lähes kahden vuorokauden pitkän junamatkustelun päätteeksi nuorempi Novikov ampaisi lauantain aamun karsintaan hyvällä sykkeellä ja raivasi tiensä omasta karsintalohkostaan vaivatta jatkoon iltapäivän finaaliin. Miesten finaali lauantain iltapäivällä oli eräs kaikkien aikojen kovimpia startteja Suomessa, sillä SM-kultaa oli hakemassa useat MM-kultaa voittaneet huiput.  Lopulta keskimatkan kullan taistelu muuttui Vuokatin MM-kisojen toisinnoksi vain sillä erolla, että nyt hopeaa nappasi Hikin Leonid Novikov ja kultaan suunnisti Joensuun Kalevan Rastin Thierry Gueorgiou 41 sekunnin erolla Novikoviin. Vuokatin MM-kaksikko vaihtoi nyt Äänekoskella sijoituksiaan keskenään.

  • Ei suuria virheitä, mutta vauhti ei vain ehkä ollut ihan kaikkein terävimmillään. Ehkä juuri ja juuri puolen minuutin verran voisi olla huonoa reitinvalintoja tai rastinottoja, joten kyllä voittajan vauhti oli tänään kovempaa, tuumasi SM-hopealle upeasti suunnistanut Hikin Leonid Novikov.

Aamun karsinnoissa syksyn monissa kisoissa huippuvauhtia esittänyt Hikin Timo Sild voitti oman karsintaeränsä ja lähti finaaliin yhtenä suosikkina. Kuutosrastin paha yli kahden minuutin virhe pudotti  Sildin veljeksistä vanhemman, Timon , kauas kärjestä sijalle 20.

Pikkuveli Lauri Sild oli liikkeellä myös kevyellä jalalla aamun karsinnoissa. Varma jatkopaikka finaaliin, jossa kuitenkin rasteilla 2 ja 4 tuli pahat virheet. Lopputuloksissa nuorempi Sildin veljeksistä oli 12:s, mutta miehen vauhdista ja sisukkuudesta virheistä huolimatta kertoo se, että maaliin hikiläinen tuli nopeammin neljänneltä rastilta lähtien kuin KR:n ranskalainen suunnistusprofessori Thierry Gueorgiou.

Pronssille miesten sarjassa suunnisti Vaajakosken Terän Pasi Ikonen.

Hikin kotimaan maajoukkuemiehistö alkaa pikku hiljaa palautua telakkaosastolta. Pikamatkan finaalissa Oskari Liukkonen, Matti Kivelä ja Olli-Pekka Koistinen suunnistivat sijoille 28,31 ja 33. 

Naisten kultaan suunnisti Minna Kauppi, joka oli lähellä pudota finaalista. Niin kävi mm. Pyrinnön Venla Niemelle sekä Vuokatin MM-pronssinaiselle Merja Rantaselle. Kauppi otti lähes kahden minuutin erolla voiton Anni-Maija Finckestä. Hikin Anni Närhi juoksi maaliin käsi verta vuotavana. Muutama tikki oli tiedossa ja kisassa sija 22. Laura Leijola oli 34:s.

Hikin junioreista parhaiten menestyi 15- vuotiaissa tytöissä Josefina Sundman, joka suunnisti nyt kesän kolmannen SM-mitalinsa. Hopean lisäksi aikaisemmin hänellä on jo pronssi sprintistä sekä kulta pitkältä matkalta.

  • Ehkä pari minuuttia tein kahdella rastilla yhteensä virhettä. Tiukka kisa olisi ollut, jos olisin mennyt virheittä, pohti Josefina maaliintulon jälkeen.

Poikien 17-sarjassa Eemeli Suominen suunnisti hienosti kesän vaikeuksien jälkeen neljänneksi hieman yli 2 minuuttia voittajalle hävinneenä. Vesa Lahtinen oli karsinassa 15-vuotiaitten poikien sarjassa kolmas, mutta A-finaalissa sijoitus oli 20. alun virheiden rasittamana. H20-sarjassa hienosti karsintaeränsä voittanut Tomi Närvä oli 13, Tönis Laugesaar 22 ja Otto Loukkalahti 31. Tuomas Puputti oli 16-sarjassa 23.

linkki tulossivulle

Risto Wessmanille SM-kultaa

Suunnistuksen veteraanisarjojen keskimatkan SM-kisat suunnistettiin viikonloppuna Oulun lähellä Iissä. Hikin Risto Wessman otti makean voiton sarjassa H65. SM-kulta lohkesi  sekunnin erolla Piikkiön Veikko Loukoseen. Wessmanin vahvaa suunnistusta kuvaa se, että mies oli ykkönen myös karsintasarjassaan. Paula Kämäräinen oli D65-sarjan kahdeksas.

linkki tuloksiin