SM-viesteistä useita plakettisijoja

24.9.2013

Jälleen upean viestijuoksun tehnyt Mikko Patana lähettää Oskari Liukkosen maastoon
Jälleen upean viestijuoksun tehnyt Mikko Patana lähettää Oskari Liukkosen maastoon

Hikiläiset jäivät hyvistä suorituksista huolimatta täpärästi mitalien ulkopuolelle H21-, H20- ja H16-sarjoissa.

Miehet viidenneksi tiukassa viestikamppailussa

Hiidenkiertäjien miesten viestijoukkue palasi taas SM-viestien voittotaisteluihin Saarijärven Pirttijärvenkallioden korpimaastoissa. Vielä viime vuonna Deltan väreissä suunnistaneet hikiläiset paransivat sijoituksia roimasti ja Hikin ykkösjoukkue Mikko Patana, Oskari Liukkonen, Matti Kivelä ja Lauri Sild oli lopulta Vaajakosken terän kaksoisvoittoon päättyneen kisan viides.

Koko kisan ajan hikiläiset olivat mukana kärkikamppailussa. Varsinaisia suurempia suunnistusvirheitä ei matkan varrella osunut kenellekään.

  • Tasaisesti mentiin koko kisa läpi. Hyvin ovat pitkään toipilaina olleet pojat kuntoutuneet ja tämä tietää kyllä hyvää niin syksyn viimeiseen suurkoitokseen, muutaman viikon päästä kisattavaan ruotsin 25-mannakavleniin. Miesten kakkos- ja kolmosjoukkueetkin paransivat viime vuoden sijoituksiaan hyvin, joten kokonaispanokseen miesten viestissä, siis sijat 5, 15 ja 25 , voidaan olla tyytyväisiä. Harmi vaan, että mitalin syrjässäkin oltiin kiinni, pohdiskeli kisavalmentaja Marko Loukkalahti Hikin miesten edesottamuksia.

Viidenneksi sijoittuneen ykkösjoukkueen ja itse asiassa kahden muunkin Hikin miehistön juoksijoiden kasvoilta paistoi tyytyväisyys. Varsinkin Olli-Pekka Koistinen, Oskari Liukkonen ja Matti Kivelä nauttivat varmasti joukkueidensa sijoituksista, mutta ennen muuta siitä, että maajoukkuetason miesten pitkään piinanneet vaivat ja sairastelut näyttäisivät olevan taakse jäänyttä elämää. Siitä asiasta iloitsi myös ykkösjoukkueen ankkuri, Lauri Sild kisan jälkeen, kunhan oli purkanut ensin pettymystään omaan suoritukseensa.

  • Oma juoksuni ei ollut niin kevyttä kuin olisin toivonut. Ei suuria virheitä, mutta pieniä kaarroksia ehkä turhaan. Mutta oikein hyvältä näyttää ensi vuotta ajatellen, että useampi mies on nyt kuntoutunut ja pystyy suunnistamaan huippuvauhtia, pohti Hikin ykkösjoukkueen ankkuriksi nostettu Lauri Sild.  Ainakin osuusaikojen valossa Hikin miesten joukkueet olivat aivan oikeissa juoksujärjestyksissä, vaikka kilpailevien seurojen juoksijat ihmettelivätkin keskimatkan MM-kultamitalimies Leon päätymistä kakkosjoukkueeseen. Lopulliset joukkuevalinnat tehtiin edellispäivän kisan jälkeen ja urheilijoiden omat tuntemukset sekä valmennusjohdon näkemykset muovasivat joukkueet lopulliseen muotoonsa.

Joukkueenjohtajana toiminut Marko Loukkalahti harmitteli poikien joukkueiden jäämistä niukasti mitalien ulkopuolelle.

  • 16-vuotiaat pojat paransivat jokainen edellisen päivän henkilökohtaista suoritustaan viestissä ja nostivat tasoaan, joka melkein riitti jo mitaleille. Viides sija heiltäkin on hyvä. 20-vuotiaat pojat suunnistivat myös nyt tasaisesti, mutta neljättä sijaa korkeammalle  meidän vauhti ei riittänyt. Lähellä oltiin siis mitaleja, tuumasi Marko Loukkalahti.

16-sarjan viidenneksi suunnistanut joukkue oli Tuomas Puputti, Vesa Lahtinen ja Benjamin Tulonen. Neljänneksi 20-vuotiaissa suunnistivat Tomi Närvä, Tönis Laugesaar ja Otto Loukkalhti.

Hikin naiset olivat Tampereen Pyrinnön voittaneessa viestissä sijalla 13. Naisten joukkueessa juoksivat Laura Leijola, Paula Porkka ja Anna Närhi. Naisten ankkuriosuudella käytiin tiukka kamppailu sijoista 7-14, näiden joukkueiden välisen eron ollessa lopulta noin kolme minuuttia. Tyttöjen 16-sarjassa Hiki oli 38 joukkueella Jenna Tulonen, Sohvi Suominen ja Josefina Sundman.

linkki viestituloksiin