Viikonlopun Info-leiri päätettiin Talmonmäen testiradalla

29.11.2015

OP
OP
Tuomo ja Juuso
Tuomo ja Juuso
Ville
Ville
Essi ja Annika
Essi ja Annika
Matti
Matti
Tomi
Tomi
Kalle
Kalle

Hiki otti suunnan kaudelle 2016 perinteisen Info-leirin merkeissä Lohjalla. Viikonloppuna ohjelmassa oli mm. mäkijuoksua, pitkää suunnistusta, Oskun taitoluentoa ja tietenkin perinteistä otatusta Hikin maastotestiradalla. Pöhinä oli hyvä ja suunta kaudelle 2016 on väännetty...

Hikin otti suunnan kaudelle 2016 perinteisin menoin eli  Info-leirin merkeissä marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Ohjelma muodostui erilaisista juoksu-, suunnistus- ja saliharjoituksista sekä puheenjohtajan ja valmennuksen terveisistä sekä Oskun suunnistustaitoluennosta.

Leiri alkoi perjantaina mäkijuoksuharjoituksella Lohjan harjun mäessä, jossa reilu 20 lamppupäätä sahasi 400 nousumetriä. Mukana harjoituksessa olivat myös kuusihommien lomasta veljekset Vallu ja Leo.

Lauantaina leiri jatkui aamupäivällä karnaisten korvessa 11 tai 7 km:n suunnistusradalla. Yhdellä pitkän radan rastilla oli erityistä historian havinaa, kun 60-luvun lopun pitkät juoksulenkit suuntasivat kyseiselle pisteelle eli hiidenkirnulle. Kyseisen Tavolan hiidenkirnun kiertämisestä syntyi myös ajatus suunnistusseuran nimelle ja näin syntyi Hiidenkiertäjät. Pitkällä radalla kokonaismatkaa kertyi noin 13 km ja aikaa kului nopeimmilta reilu 1h 40min. Lounaan jälkeen päivä jatkui erilaiseten palavereiden merkeissä. Toista vuotta seuran puheenjohtajana jatkava Jari Piirainen veti yhteen mennyttä vuotta ja puhalsi uskoa tulevaan ja haastoi urheilijoita testaamaan rajojansa, välillä jopa ylittämään niitä. Lisäksi hän muistutti harjoitusmääröjen faktoista, joita kestävyysurheiluun liittyy. Valmennuksen puolelta Ville kävi läpi tulevaa kalenteria ja tavoitteita. Hikisen istunnon päätti Osku taitoluennolla ja hänen näkemyksistä suunnistustaidon ja -tekniikan oleellisimmista asioista. Lyhyesti Oskun sisällön voisi tiivistää neljään merkittävään asiaan: reitinvalinta, kompassi, kartta ja katse ylös. Päivä lopetettiin Markon vetämän saliharjoituksen merkeissä. Hikoiltiin lihaskunto- ja juoksutekniikkaarjoituksia, leimausrataa ja pelailtiin futista. Päivä päätettiin saunan lämpöön ja spekulointeihin.

Sunnuntaina päivä valkeni auringon kirkastama ja ohjelmassa oli Hikin maastotestirataa kierros kevyesti ja 1/2 kierrosta räkä poskella. Tällä menetelmällä yritettiin tuoda reittiä tutuksi myös sitä vähemmän kiertäneille. Yhden kierroksen nopeimpia olivat vierailevana tähtenä Sofia Haajanen sekä uutena lohjalaisväreihin liittyvä Essi Hietaoja sekä Viron maajoukkuesuunnistaja Annika Rihma. Kahdella kierroksella Matti ja Tomi näyttivät hyvää syyskuntoa jo marraskuun lopulla. Kaiken kaikkiaan tunnelmat olivat varsin aurinkoiset parin tunnin ulkoilun jälkeen. Leiri alkoi olla sinettiä vaille valmis. Metsän tuoksu pestiin uimahallilla pois ja urheilijat suuntasivat kotia kohti. Suunta kaudelle 2016 on otettu.

Teksti: Jarkko Saarinen

Kuvat: Vesa Lahtinen

Sunnuntain harjoituksen tulokset:

Liitteet