Vuoden hiidenkiertäjä

Vuosi 2023:

Vuoden 2023 hiidenkiertäjä oli vuosia seuran puheenjohtajana toiminut Jari Piirainen. Lisäksi Jari on kantanut vastuuta erilaisissa seuran vapaaehtoistöissä kuten liikenteenohjaustalkoiden vetämisessä ja Gunnarlan majan asioissa. Kiitos Jarille ja onnea valinnasta!

Kuva: Mikko Mäntyniemi

Vuosi 2022:

Vuoden 2022 vuoden hiidenkiertäjä on seuran tehonainen Kaisa Halme.  Kaisa oli vuoden 2022 Prismarastien kilpailunjohtaja ja hän on lisäksi monessa muussa seuran toimessa aktiivisesti mukana (muun muassa kuntojaosto). Kiitos Kaisa ja onnea!


Vuosi 2021:

Vuoden hiidenkiertäjä on erityisesti kuntojaostossa jo vuosia aktiivisesti toiminut Jukka Lahtinen. Jukka on vastannut tuloksista, tehnyt rasteja ja ollut monessa muussakin mukana. Suuret onnittelut Jukalle!


Vuosi 2020:

Vuoden 2020 hiidenkiertäjä sekä vuoden ratamestari on monessa mukana oleva suunnistuksen monitaituri Jarkko Saarinen. Onnittelut!

Kuvat: S. Loukkalahti

1. Kerro itsestäsi:

Maalaiskaupungissa asuva maalainen. Erilainen luonto- ja kestävyysliikunta lähellä sydäntä. Nykyinen urheilustatus on kuntoliikkuja, joka yrittää hidastaa hidastumista. Valitettavasti aika huonolla menestyksellä

2. Mikä motivoi vapaaehtoishommiin:

Varmaan jonkinlainen ajan kuluttaminen. Itsellä kun ei ole nimeksikään timpurin taitoja esim. talon rakentamisen tai remontointiin tms., pitää siis korvikkeeksi tehdä jotain muuta. Urheilusta ja etenkin suunnistusurheilusta on löytynyt itselle sopivia talkoohommia, joita pystyy tekemään hyvinkin itsenäisesti. Suunnistuksen ratasuunnitteluun on ollut jostain syystä kiinnostusta jo hyvin nuorena ja ehkä jopa jonkinlaisena henkilökohtaisena tavoitteena joskus ratamestaroida Jukolan viesti tai SM-keskimatka. Lisäksi haluan uskoa että pienelläkin talkoopanoksella saadaan hyvää isommalle joukolle.

3. Hauskin suunnistuskokemuksesi:

Kyllähän ne hauskimmat tai oikeastaan vähiten hauskat muistot liittyy vajaan 10 vuoden takaisiin Ranskan MM-kisojen yleisökilpailuihin, jossa saattoi tippua kartalta jo sadanmetrin jälkeen lähdöstä. Tais siellä yhtenä päivänä eksyä niin monta kertaa että huonolle suorittamiselle pystyi jo nauramaan. Kaikin puolin onnistunut ja hauska reissu Etelä-Ranskaan, vaikkei suunnistus aina sujunutkaan. Ei urheilua, eikä varsinkaan suunnistusta pidä ottaa liian vakavasti.

4. Terveisesi hikiläisille:

Keväällä kannattaa nauttia luonnossa liikkumisesta. Kelit ovat usein mitä parhaita: aurinkoisia ja kuivia. Lohjalla ja lähikunnissa järjestetään lukuisia omatoimikuntorasteja erilaisissa maastoissa. Mitä parhain tapa tutustua hienoihin lähimaastoihin, joissa ei ole samanlaista ruuhkaa kuin suosituissa ulkoilukohteissa.

5. Länsi-Uudenmaan paras suunnistusmaasto:

Pakko sanoa että erilaisia hienoja suunnistusmaastoja on lukuisia. Vedän kuitenkin sen verran kotiinpäin, että paras suunnistusmaasto löytyy sieltä missä itsekin olen aikoinaan suunnistamaan oppinut eli Sammatista Kolakkaanmäen maastoista. Erityisesti Kolakkaan eteläosa on suosikkialuettani. Siellä on aika monet kerrat rasti ollut hukassa kalliokoloja kolatessa. Lisäksi haluan mainita Hyvinkään Kytäjän maastot, koska omaan suunnistajaprofiiliini sopii vaativat pienipiirteiset, peitteiset ja raskaat maastot. Kytäjällä on edellämainittuja ominaisuuksia tarjolla yllin kyllin. Kolmanneksi haluan antaa papukaijamerkin Kirkkonummen Meikon maastolle, johon suosittelen kaikkia tutustumaan.