Vuoden kisälli 2020

Hiidenkiertäjien vuoden kisällinä palkittiin positiivista energiaa säihkyvä Mia Kujala. Mia on varsin tuoreena suunnistusharrastajana tarttunut toimeen monenmoisissa Hikin vapaaehtoishommissa ja edustanut nopsajalkana jo Hikiä kisoissakin. Onnittelut Mia!

Kuvat: kotialbumi ja P. Luoma

Mia haastattelussa:

1. Kerro itsestäsi
Olen löytänyt suunnistuksen pariin vasta joitain vuosia sitten lasten suunnistusharrastuksen myötä. Omia lajejani ovat olleet klassinen baletti ja juoksentelu. Metsä on kuitenkin aina vetänyt minua puoleensa, joten polkujuoksusta oli hauskaa siirtyä harhailemaan umpimetsään.

2. Mikä motivoi sinua vapaaehtoishommiin 
Tämän kaltainen harrastustoiminta perustuu vapaaehtoistoimintaan. Mitä useampi osallistuu edes silloin tällöin hommiin, sen tasaisemmin työmäärä jakaantuu, eikä kuormita ketään kyllästymiseen asti. Saan harrastukselta paljon, joten mielelläni yritän antaa jotain takaisin.

3.Mieleenpainuvin suunnistuskokemuksesi
Sammatissa järjestetyillä kuntorasteilla päätimme yhden kerran suunnistaa yhdessä miehen kanssa vähän pidemmän radan. Niinhän siinä kävi, että kumpikin luuli toisen lukevan karttaa ja lopulta olimme _aivan_ eksyksissä. Alkoi sataa, silmälasit huurtuivat ja alkoi hämärtää. Onneksi metsästä löytyi lopulta oikea suunnistaja, joka opasti meidät pois. Toki myös Jukola on jättänyt pysyvän muistijäljen vellovine suunnistajamassoineen.

4. Terveisesi hikiläisille
Hikiläiset ovat mukavaa porukkaa. Tämmöinen untuvikkokin on otettu mukavasti joukkoon, kiitos!