Vuoden naissuunnistaja

Vuosi 2021:

Ei valittu.


Vuosi 2020: 

Jenny Patana on Hiidenkiertäjien vuoden naissuunnistaja. Palkittu valitaan kilpailunäyttöjen perusteella. Ja Jennyltähän sujuvat lyhyet ja pitkät suunnistusmatkat. Hän sijoittui vuonna 2020 upeasti muun muassa SM-erikoispitkällä kolmanneksi, SM-pitkällä kuudenneksi ja SM-sprintillä seitsemänneksi. Onnea hienoista sijoituksista!

Jenny haastattelussa:

1. Kerro itsestäsi

No minähän olen Patanan Jenny Seinäjoelta. Suunnistusuran aloitin Fiskarin Urheilijoista rastireitti-ikäisenä, josta siirryin muistaakseni 2006 tai 2007 Deltaan ja sittemmin Hiidenkiertäjiin. Menestystä on tarttunut palkintohyllylle vasta aikuisiällä ja muutamaan edustustehtäväänkin minut on valittu, joista woc2015 oli urani tähtihetkiä (6. sekaviestissä ja 24. sprintissä toim. huom.). Sm-mitalit löytyy suunnistuksen lyhimmältä (sm 3. 2019) ja pisimmältä matkalta (sm 3. 2020).

2. Mielenkiintoisin suunnistuskokemuksesi

Kiinan maailmancup 2019 oli suunnistusurani mielenkiintoisin kokemus, sillä maasto niin metsässä kuin kaupunkiympäristössä oli niin poikkeavaa tuttuun pohjoismaiseen maastotyyppiin verrattuna.

3. Vinkkisi Hikin nouseville tähdille

Uskaltakaa unelmoida. Asettakaa pieniä ja isoja tavotteita unelmien eteen. Älkää lannistuko epäonnistumisista vaan kääntäkää ne vahvuudeksi. Toisen vahvuus on fysiikka ja toisen taito, joku handlaa molemmat, mutta silti susta voi tulla koko maailman paras, jos vaan oot valmis haastamaan itseäsi!

4. Mistä maastosta pidät Länsi-Uudellamaalla eniten?

Pitää tässä kohtaa varmasti liputtaa niiden kotimaastojen puolesta. Fiskarista ja Raaseporin seudulta ei löydy maastoa, josta en pitäisi. Sopivasti mäkeä, avokalliota ja synkkää korpikuusikkoa.