Sunnuntaina ratkottiin sijoituksia pitkillä matkoilla

28.5.2017


Sunnuntaina PRISMA-rastit jatkuivat Lintukiiman etelä- ja itäosissa pitkänmatkan kilpailulla. Maasto ja radat erottelivat kilpailijoiden joukosta kestävimmät ja taitavimmat. Kisasta teki vielä astetta rankemman aurinkoisen kesäinen sää, josta yleisön puolella olevat saivat nauttia.

Nuorten eliittisarjat H/D 16E ja H/D 20E kilpailu oli yksi näyttökilpailuista kesän tuleviin 16- ja 18-sarjojen EM-kisoihin Slovakiaan ja koti-MM-kisoihin Tampereelle. Poikien 16E-sarjassa kärkikolmikko Topias Arola Paimion Rastista, Leo Matinheikki Tampereen Pyrinnöstä ja Touko Seppä Turun Suunnistajista erottui seuraavista reilun kolmen minuutin marginaalilla. D16E:ssä Espoon Suunta otti kaksoisvoiton, kun Maria Määttänen vei ykkös- ja Ida Haapala kakkossijan. Kolmantena oli Ulvilan Uran Oona Luoma.

H20E:ssä voiton vei Pyrinnön Teemu Eerola. Hopeasijalle tuli Espoon Suunnan Aleksi Sorsa ja kolmantena oli Akseli Ruohola MS Parmasta. Näyttösarjoista tiukimmat voittokamppailut nähtiin tyttöjen 20E:ssä, jossa Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen voitti Tampereen Pyrinnön kaksikon Lotta Eerolan viidellä ja Anni Haanpään 13 sekunnilla.

Nuorten viimeiset kolme näyttökilpailua käydään kahden viikon päästä Tampereella Grano Gameseissa.

Muissa sarjoissa kilpailtiin kahden päivän kokonaiskilpailujen voitoista. Naisten pääsarjan D21E radalla oli matkaa 8,7 km. Yhteistuloksissa selvän voiton vei Karoliina Sundberg (Lynx). Kärkikolmikossa olivat myös Sanni Kivelä (AngA) ja Yvonne Gunell (PIF). Päivän nopein oli Saara Norrgrann (PR), joka nousi yhteistuloksissa viidenneksi.

Miehillä H21E:ssä matkana oli 11,6 km. Antti Parjanne (TuMe) onnistui ottamaan kokonaiskilpailun voiton, vaikka ero Veli Kankaaseen (HS) hieman pienenikin tänään. Kolmanneksi tuli Parjanteen seurakaveri Jussi Suna. Radan nopein oli Jani Lakanen (Koovee), joka ei kuitenkaan ollut mukana eilisessä kilpailussa.

Järjestävät kiittävät kaikkia osallistuneita hienosta kisaviikonlopusta!

Essi Kangasaho