PRISMA-rastit 2015

 

Kiitos!

Prisma-rastit 2015 on nyt kilpailtu ja tulokset julistettu. Toivottavasti pystyimme tarjoamaan teille kaikille suunnistajille onnistuneet kilpailut, jota voi muistella hyvillä mielin vielä myöhemminkin. Joka tapauksessa  tälläinen tunne välittyi minulle aurinkoisessa säässä.

Kiitos maanomistajille, yhteistyökumppaneille, tukijoille, valvojille ja seuran toimitsijoille ja talkoolaisille, jotka mahdollistitte nämä kilpailut.

Juhani Ahola

Prisma-rastien 2015 kilpailujen johtaja

Kysy järjestäjiltä!

 

Onko muksulaan ilmoittauduttava etukäteen? Onko kilpailukeskuksessa vesipiste?

Jos et löydä kysymykseesi vastausta kisasivuilta, jätä kysymyksesi tähän.

Miten mobiilisivuilta löytyy tulospalvelu?

Sivun oikeassa yläkulmassa on valikko (musta-valkoinen). Selaa sieltä kisasivujen tulossivun kohdalle.

Onko rastien sijoittelua suunniteltaessa oltu yhteydessä paikalliseen luontoyhdistykseen?

Ei, mutta kilpailun järjestäjä on ollut yhteydessä ympäristöviranomaiseen (Lohjan kaupunki), jolla ei ollut huomautettavaa. Lohilammen länsireunat ovat luonnonsuojelullisesti merkittävä alue. Rastit eivät ole tuolla alueella. Myös Sammatin ja Karjalohjan riistanhoitoyhdistyksiin on oltu yhteydessä ja heillä ei ollut huomautettavaa.j

Tapahtuman molemmat ratamestarit ovat Suomen Suunnistusliiton kouluttamia, kokeneita ratamestareita. Suomen Suunnistusliitto on jo vuosia korostanut hyvän ratasuunnittelun merkitystä sekä luonnonarvojen että riistanhoidon kannalta. (Lisää aiheesta: http://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/ratamestaritoiminta/ymparisto-ja-ratasuunnittelu/)

Hyvä ratamestari ei sijoita rasteja kulumisherkille alueille. Hän myös merkitsee maasto-osia kielletyiksi alueiksi arkojen maastoalueiden ja eläimien suojaamiseksi. Kartoitusvaiheen maastotyössä ja ratamestarin maastotyössä havaitut eläinten suojapaikat on huomioitu ratasuunnittelussa. Myös Suomen Suunnistusliiton asettama ratavalvoja kiinnittää asiaan huomiota. Suunnistajien aiheuttama maaston kuluminen on tapahtuman vuoksi melko vähäistä. Esimerkiksi maanpeittokasvit toipuvat jopa jo tämän kasvukauden aikana luonnossa liikkujien askelten alle jäämisestä.

Mikä on Siilisuunnistus?

Siilisuunnistus on suunnistusaiheinen tehtävärata kilpailukeskuksessa. Se on ilmainen ja radalle voi osallistua joko yksin tai koko perheen voimin.

Miten rastimääritteet sarjoissa H/D12-16A, kilpailuohjeissa puhuttiin vain E-sarjoista ja sarjoista H/D18-85?

Irtomääritteet. Vain WRE-sarjoissa ja tukireitillä rastimääritteet on painettu karttaan.

Millä perusteella tienvarsi pysäköinnistä voidaan periä maksua?

Lupa tienvarsipysäköintiin on haettu ELY-keskukselta. Lupa on maksullinen. Liikenteenohjaukseen varatut talkoolaiset ovat pois muusta talkooväestä ja siitä syystä osa kilpailun järjestämistöistä on jouduttu ulkoistamaan. Tästä on niin ikään kuluja kilpailujärjestäjälle. Tasapuolisuuden vuoksi kaikille pysäköintialueille on sama maksu. Tosin sadetilanne näyttää siltä, ettei peltoparkkia voida suunnitellulla tavalla käyttää.

Autokohtaisella pysäköintimaksun tehtävänä on myös kannustaa suunnistajia kimppakyydein täyttämään autot tehokkaasti, näin pysäköitäviä autoja olisi vähemmän.

Jos joudutaan käyttämään tienvarsipysäköintiä, niin maksaako tämäkin 2e?

Kyllä. Maksuperusteet luettavissa edellisestä vastauksesta.

Löytyykö kisakeskuksrsta mikroa lapsen ruoan lämmittämiseksi?

Kisaravintolassa on mikro. Sieltä voi pyytää lämmityspalvelua.

Miksi sarjan H17-20E lähtölista arvottiin uusiksi?

Tulospalvelu tulkitsi virheellisesti, että Huippuliigan ohjeen mukaisesti 17-20E sarjoihin ei ole mahdollista jälki-ilmoittautua. Näin kuitenkaan ei ollut tarkoitus, eli jälki-ilmoittautuneet on sijoitettu sääntöjen mukaisesti kilpailun alkuun.
Mitään siis ei ole arvottu uudelleen vaan jälki-ilmoittautuneista on mukaan nostettu sarjan kärkeen ne, jotka valintaohjeen mukaan sinne kuuluvat.

SM-keskimatkan kisoissa ensi viikolla kartan mittakaava 1:7500 on sarjoissa H/D 45 -> 85. Miksi Prisma-rasteilla vasta 60-sarjoista ylöspäin?

Mittakaava 1:7500 veteraanisarjoissa on suositus. Prisma-rasteilla päädyttiin noudattamaan suositusta vain yli 60-vuotiaiden sarjoissa. Toivottavasti kartta on kaikesya huolimatta helposti luettava.

Onko RR- ja TR-sarjoilla erillisiä rastimääritteitä?

Tukireitin rastimääritteet on painettu karttaan, mutta tarjolla on myös irtomääritteet. Rastireitillä määritteitä ei ole. RR-koodit ovat RR1, RR2, RR3 jne.

Onko tietoa missä lähin sisäsuihkumahdollisuus maksua vastaankin?

Lohjalla Virkistysuimala Neidonkeidas on avoinna helatorstaina klo 10-18. S-etukortilla helatorstaina sisän puoleen hintaan. Käymisen arvoinen paikka! Kuivaan metsään kadotettua vauhtia voi hakea vesiliukumäestä.

Karjalohjalla Kylpylähotelli Päiväkumpu on avoinna kello 12-20. Iso allas avoinna helatorstaina kello 15-17.

Mistä löytyy gps-seuranta?

Gps-seuranta löytyy täältä. Myös Ylen TV2:lta klo 18 alkaen voi gps-pallukoita seurata.
Nautinnollista urheiluiltaa suunnistuksen ja jääkiekon parissa!

Miksi tuli keskeytys, maalissa tuli ok (Ralf Rönn H70)?

Tietotekniikka on välillä ihmeellistä. Suoristus puhdas ja tulokset nyt korjattu. Pahoittelut virheestä!

Hiidenkiertäjät toivottaa kaikki suunnistajat lämpimästi tervetulleiksi perinteisille PRISMA-rasteille Sammattiin helatorstaina 14.5.2015!

 

 

PRISMA -rastien 2015 kilpailualue. Maasto harjoituskiellossa 14.5.2015 saakka.