Ratamestareilta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

18.4

Suunnistusterveisin

Prisman ratamestariryhmä

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26.4

Prisma-rastit vuosimallia 2016 käydään reilun viikon kuluttua 5.5 helatorstaina varsin nautinnollisessa suunnistusmaastossa Salon Kiskossa aivan Lohjan lounaisrajan tuntumassa. Tämän vuotinen kilpailu suunnistetaan samassa maastossa kuin viime syksyn R2:n SM-viesti eli Kiskossa Pitkälammen maastoissa. Maastoa voisi suurelta osin kuvailla samoilla sanoin kuin viime syksynä. Eli kilpailualue on pienipiirteistä avokalliomaastoa, jonka jakaa pitkä lampi, pitkälammi. Pitkälammen itäpuoli on korkeuseroiltaan varsin vaatimatonta. Kumpuilevat avokalliomäet ja kumpareet, joiden välissä on märkiä soita, saavat aikaan kuitenkin sopivia suunnistushaasteita. Pitkälammen länsipuoli on taas selkeästi fyysisesti haastavampaa suurempina korkeuseroina. Korkeuserojen lisäksi alue tarjoaa pienipiirteisiä kallioalueita, jotka tarjoavat varmasti riittävää haastetta iästä ja sukupuolesta riippumatta. Vaikka maasto onkin suurelta osin samaa kuin viime vuoden SM-kilpailuissa, uusiakin maastonosia tarjotaan. Kilpailualue on laajentunut sekä etelään että lounaaseen. Pisimmät radat pääsevät nauttimaan uusista alueista, jotka ovat paikoitellen todella nopeakulkuista mutta paikoin myös haastavampaa heikomman näkyvyyden ja suurempien korkeuserojen johdosta.

Kilpailijoille silmään pistävää voi olla joidenkin sarjojen melko pitkät matkat. Ratamestariryhmällä on viime vuotisten kokemusten perusteella tunne että hyväkulkuinen ja nautittava Piktälammen maasto tarjoaa varsin vauhdikasta ja nautinnollisia suunnistuskokemuksia. Ratojen suunnittelussa on pyritty huomioimaan keskimatkan ja pitkämatkan ratojen ominaispiirteitä. 

Lasten radoille maasto asetti ehkä kovimmat haasteet, jotta radoista ei tule liian vaikeita. Radat on pyritty suunnittelemaan niin että rastiväleiltä löytyy selkeitä suunnistuskohteita, kuten polkuja, ajouria, ojia, kuviorajoja tai selviä mäenreinoja sekä jyrkännejonoja. Näiden lisäksi H/D12-14 sarjan kartasta löytyy niin sanottu apupolku, joka on merkattu maastoon keltaisella yhtenäisellä nauhalla. Näkemyksemme mukaan lapset voivat lähteä turvallisin mielin maastoon nauttimaan suunnistuksen riemusta sopivan tasoisilla radoilla.

Kaiken kaikkiaan tavoitteemme on tajota sarjasta riippumatta mahtavia suunnistuskokemuksia eteläsuomalaisessa hyväkulkuisessa avokalliomaastossa. Erityishuomiona kannattaa huomioida, että Hiidenkiertäjien Prisma-rastityyliin käytössä on PAINETTU kartta nykytrendin tulostekartan sijaan. Keväistä kisapäivää odotellessa.

Suunnistusterveisin

Prisman ratamestariryhmä