Valvojan lausunto

Tämän kevään kisamaastossa piti jo vuosi sitten suunnistaa Prisma-rastit. Sattuneesta syystä päästään maastossa kirmaamaan kuitenkin vasta nyt. Maastoalue on joillekin aiemmista tapahtumista tuttu Lintukiima, jossa osittain muutama vuosi sitten kisailtiin maailmancupin ja silloisten Prisma-rastien merkeissä. Aluehan on aiemman Nummi-Pusulan ja nykyisen Lohjan helmimaasto.

Maasto koostuu kohtalaisten korkeuserojen laajahkoista kalliomäistä, joiden väleissä on pienehköjä suo- ja tiheikköalueita. Maasto tarjoaa suunnistajalle yllin kyllin niin fyysistä kuin taidollistakin haastetta. Kunhan mäen rinteen on selvittänyt ylös, avautuu useimmissa mäissä nautinnollista ja suunnistuksellisesti vaativaa avokallioaluetta. Hakkuu- ja harvennusalueita reiteille osuu kohtuullisesti. Keväästä johtuen maastossa on havaittavissa melko runsaasti karttaan merkitsemättömiä eläinten polkuja. Muuten polkuja maastossa on kohtalaisen vähän. Muutama metsäautotie kuitenkin halkoo aluetta.

Reittien noususummaa ratamestari on karsinut sillä, että lähtöpaikat on viety jyrkähkön (n. 60 m) rinteen päälle. Lähtöpaikoille menoon kannattaakin varata riittävästi aikaa, jotta ei olisi mäen nousun jälkeen jo valmiiksi uupunut lähdössä. Voimia kannattaa hieman myös säästää reittien lopun helpommalle ja vauhdikkaalle osalle.

Kartta on Arvo Paulinin taattua laadukasta käsialaa ja viimeiset korjaukset siihen on tehty kilpailua edeltävillä viikoilla. Ratamestari on sijoittanut rastit osin varsin vaativiinkin mutta selkeisiin pisteisiin, joihin kyllä tarkalla ja huolellisella suunnistamisella hyvin löytää.

Tärkeää on, että jokainen kilpailija noudattaa yleisiä viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita. Järjestäjät antavat lisäksi vielä omia ohjeitaan jakamalla parkkiin tuleviin autoihin oman kirjallisen toimintaohjeensa.

Nautinnollista kilpailua!


Tapani Valonen – kilpailun valvoja