PRISMA-iltapika kisataan Karnaistenkorvessa 12.8.

10.8.2020

Hiidenkiertäjien iltakilpailuun on tulossa reilut 320 osallistujaa. Lue kisaennakko uutisesta...

Hiidenkiertäjien järjestämä PRISMA-iltapikakilpailu kerää suunnistajat sähäkkään keskimatkan kilpailuun mittelemään paremmuudestaan Lohjalla Karnaistenkorven maastossa tulevana keskiviikkoiltana. Kaikkiaan 326 suunnistajaa ilmoittautui mukaan kilpailuun, joka normaaleista HiKi:n kisajärjestelyistä poiketen järjestetään iltakilpailuna. Koronaviruksen peruttua perinteiset helatorstain PRISMA-rastit, päätti Hiidenkiertäjät järjestää kilpailunjohtaja Kari Haran johdolla korvaavan tapahtuman loppukesän iltakisana elokuun puolivälissä.

Osallistujia odotettiin mukaan hieman toteutunutta määrää enemmän, sillä kilpailukeskus Lohjalla Kisakallion Urheiluopistolla on helposti saavutettavissa pääkaupunkiseudulta ja Uudeltamaalta sekä Varsinais-Suomesta. Mutta koronatilanteen helpottumisen myötä erittäin runsaaksi muodostunut suunnistuksen kilpailutarjonta elo-syyskuussa ei mahdollista kaikkiin kilpailuihin osallistumista, mikä ei voi olla vaikuttamatta osallistujamääriin. Kilpailuun mukaan ilmoittautuneille Kisakallion ympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet kilpailun järjestämiselle ja mahdollistaa samalla vallitsevien poikkeusolosuhteiden huomioon ottamisen. 

 

Osallistujamäärältään PRISMA-iltapikan suurin sarja on miesten pääsarja H21, jossa on mukana 28 kilpailijaa. Miesten puolella myös H50- ja H65- ja H75-sarjoissa osallistujia on yli 20 jokaisessa. Naisten pääsarjassa D21 on mukana 20 osallistujaa, mikä on naisten suurin sarja. Nuorimmissa eli 10-vuotiaiden ja sitä nuorempien rastireittisarjoissa mukana on yhteensä 13 tyttöä ja 9 poikaa. Kokeneimmat suunnistajat kilpailevat tällä kertaa D75- ja H80-sarjoissa.

 

Ratamestari Jarkko Saarinen povaa pääsarjojen voittoajoiksi naisissa ja miehissä noin 30-32 minuutin suorituksia. Keskimatkan ratoja ratamestari luonnehtii mukaviksi suunnistusradoiksi, joilla on luvassa mahdollisuuksia rytminvaihdoksiin sekä tiukkoja suunnistustehtäviä. Naisten sarjan kovimmat ennakkosuosikit aiempien meriittien perusteella lienevät Kooveen Johanna Hulkkonen ja Miia Niittynen sekä tälle kaudelle IFK Göteborgista SK Pohjantähteen siirtynyt Kirsi Nurmi. Miesten pääsarjassa ennakolta voidaan nimetä noin kymmenkunta suunnistajaa, joiden voidaan odottaa taistelevan voitosta. Tähän joukkoon kuuluvat mm. TuMen Samu Heiska, Lynxin Aapo ja Antti-Pekka Leskinen sekä Antti Parjanne, HS:n Miika Suominen, MS Parman Topi Penttinen, LS-37:n Pauli Leinonen ja HiKi:n Tomi Närvä sekä Oskari Liukkonen. 


Kisoissa on myös kuntosuunnistusmahdollisuus esimerkiksi huoltajille ja niille, joilta ilmoittautumisaika ehti mennä ohi. Kuntosuunnistuksen ohjeet löytyvät kilpailukutsusta.

 

Kisasivut

Kilpailuohjeet

Ratamestarin lausunto

Sarjat ja matkat

Lähtöajat

Tulokset

 


 

Hiidenkiertäjät toivottaa kaikki tervetulleiksi PRISMA-iltapikaan Karnaistenkorpeen ja Kisakallion Urheiluopistolle!

 

 

 

teksti: Ville Luoma