Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet (päivitetty 24.5. klo 21.34, päivitykset kursiivilla)
Päivitetty avoimien sarjojen ilmoittautumisohjeita
Lisäohjeita juomapisteistä sunnuntain kilpailussa
Täsmennyksiä sunnuntain M21E-sarjan perhoshajontaan
Tiedot kilpailumaaston märästä suosta ja ylityspaikasta.
Karttoja ei kerätä pois.
Tieto WRE-sarjojen ja näyttösarjojen veryttelykartasta

 

Kisakallio-rastit 25.-26.5.2024 
Nuorten EM- ja MM-näyttökilpailu, INOV-8-liigan osakilpailu sekä IOF WRE-kilpailu

Kilpailutapahtuman yleiset ohjeet (lauantai ja sunnuntai)

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja näitä kilpailuohjeita. Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä ilmoitustaululla kilpailukeskuksessa INFO:n läheisyydessä kilpailupäivänä.

Kilpailunjohto


Kilpailun johtaja: Pekka Luoma, pekka.luoma(at)lohja.fi, puh. 050 336 5658
Kilpailun valvoja: Juha Eronen, Karkki-Rasti
WRE-event advisor: Tapani Koskela, Hämeenlinnan Suunnistajat
Ratamestariryhmän johtaja: Eemeli Suominen
Ratamestarit: Kari Mamia (keskimatka), Manne Suominen, Vesa Lahtinen (pitkä matka) ja Klaus Vänttinen (lasten radat)
Tiedottaja: Anu Uhotoinen anu.uhotoinen(at)gmail.com

Lähtö 1: Kalle Liukkonen
Lähtö 2: Jari Nikkinen
Tulospalvelu: Timo Kokko, Jarkko Saarinen ja Jukka-Pekka Seppänen
Kuulutus: Marko & Otto Loukkalahti
Info: Sirpa Kangasaho
Turvallisuus: Kari Hara

 

Tuomarineuvosto: 
puheenjohtaja                                                Aapo Leskinen, Lynx 
jäsen                                                                     Saila Kinni, TP
jäsen                                                                     Petri Harjamäki, HS

Opastus

Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Kaukelantie 1, 03850 Pusula. Opastus Somerontieltä nro 280. Opastus alkaa Somerontien 280 ja Kaukelantien 1270 sekä Somerontien 280 ja Hyönöläntien 127 risteyksistä. Opasteet ovat paikoillaan 25.5.2024 klo 8.00 alkaen.

Paikoitus

Kilpailujen pääpaikoitusalue on koulukeskuksen alueella oleva pallokenttä viheralueineen kaikista suunnista tultaessa. Noudata järjestäjien liikenteenohjausta ja pysäköi vain järjestäjien osoittamille paikoille. Pysäköinti Pusulan taajaman liikehuoneistojen pysäköintialueille tai tyhjille alueille ei ole sallittua ilman järjestäjien liikenteenohjausta. Pusulan kirkon ja hautausmaan pysäköintialueet eivät ole kilpailujen käyttössä. Etäisyys pysäköinnistä kilpailukeskukseen 0-700 metriä. Ei pysäköintimaksua. Järjestäjät pyytävät suosimaan kimppakyytejä. Kiitos yhteistyöstä. Majoittuminen pysäköintialueilla tai kilpailukeskuksessa ei ole sallittua.

Kilpailukeskus sijaitsee Pusulan koulun alueella kylän keskustassa. Kilpailukeskuksessa on maali, kilpailuinfo, ilmoitustaulu, kisaravintola, suunnistustarvikekauppa, wc:t, muksula, ensiapu. Huolehditaanhan kaikki yhdessä kilpailualueen siisteydestä.

WC:t

Vessat (bajamaja) sijaitsevat kilpailukeskuksessa (18 kpl) ja lauantaina matkalla lähtöön 1 ja KUNTO (2 kpl + pisuaari) sekä sunnuntaina vain matkalla lähtöön 1 (2 kpl + pisuaari). Nuorten näyttökilpailusarjojen (H/D16E, H/D18E, H/D20E) lähtökynnyksellä on yhteensä 4 WC:tä (2 sisätiloissa & 2 x bajamaja) + pisuaari. Kunnioitathan alueen asukkaita ja maanomistajia ja teet tarpeesi vain WC-tiloissa sekä pidät ympäristön siistinä.

Pukeutuminen

Kilpailukeskuksessa maasto-olosuhteissa.

Peseytyminen

Ei suihkupesua. Uimarannalle matkaa kilpailukeskuksesta 800 m.

Emit-vuokrakorttien lunastus tapahtuu kilpailuinfossa. Mikäli kilpailija ei ole ilmoittanut Emit-kortin numeroa ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä on varannut hänelle vuokrakortin. Mikäli huomaat vasta paikan päällä, että Emit-kilpailukorttisi ei toimi, infosta on saatavissa vuokra-Emit-kortteja. 
Vuokrakortin hinta on 5 €/päivä. Varaa tasaraha. Myös mahdollisuus maksaa MobilePayllä: 39121.  Ilmoittautumisen jälkeen tapahtuneista Emit-kortin numeroiden muutoksista ilmoitus sähköpostilla osoitteeseen  timo.kokko[at]kokkens.fi 24.5. kello 12:00 mennessä. Sen jälkeen muutokset kilpailuinfoon paikan päällä tai puhelimitse 050-5639985. Palauttamattomasta Emit-kortista peritään 90 €.

Mallirasti sijaitsee kilpailukeskuksessa opaspaalulla. Tarkista Emit-korttisi toimivuus mallirastin 0-leimasimella. Toimimattoman Emit-kortin käyttö johtaa hylkäykseen. Toimimattoman kortin tilalle voit vuokrata vuokra-Emitin kilpailuinfosta.

Kilpailunumerot ovat saatavilla kilpailukeskuksesta infon läheisyydestä. Omat hakaneulat. 
Nuorten näyttökilpailusarjojen (H/D16E, H/D18E, H/D20E) kilpailunumerot ovat lähtökynnyksellä. 
Kilpailunumeroita ei kerätä maalissa. Samat numerot ovat käytössä molempina päivinä. 
Emit-tarkistusliuskat ovat saatavilla lähdöissä.

Lähtöajat arvotaan, lähtölista on nähtävissä kilpailun www-sivulta to 23.5.2024 linkki sivulle. Tarkista oma lähtöaikasi ja kilpailunumerosi. Lähtöluettelo on esillä kilpailukeskuksessa, näyttökilpailusarjojen lähtökynnyksellä ja lähdöissä.

WRE-sarjajako: M21E-sarjan osallistujamäärän ollessa lauantaina 82 ja sunnuntaina 79, päätetään olla jakamatta sarjaa kahteen osaan, eli jokainen WRE-kilpailuun osallistuva mies juoksee samassa sarjassa M21E molempina päivinä.

GPS-seuranta: Nuorten INOV-8-liigan sarjoissa (H/D16E, H/D18E, H/D20E). Seurattavien määrä (5-10 urheilijaa/sarja) ja INOV-8-liigan tilanteen perusteella seurantaan valitut urheilijat julkaistaan kilpailun kotisivuilla. Seuranta toteutetaan Livelox-palvelussa SSL:n mahdollistamana. Seurantalaite annetaan urheilijalle lähdössä sisäänkutsun yhteydessä (4 min ennen lähtöä). Seurantaan valituille urheilijoille on tarjolla GPS-liivit lähtökynnyksellä. Oman GPS-liivin käyttö on myös mahdollista. GPS-seurantalaitteen ottaminen on nuorille vapaaehtoista. Kaikilla suunnistajilla on mahdollisuus ladata oma GPS-reittinsä Livelox-palveluun. Reitit tulevat julkisiksi vasta viimeisen kilpailijan lähdettyä maastoon. Linkki seurantaan löytyy kilpailun kotisivuilta.

Lähtökynnys: Nuorten näyttökilpailusarjoissa H/D20E, H/D18E ja H/D16E on käytössä lähtökynnys molempina päivinä. Matkaa lähtökynnykselle on kilpailukeskuksesta 700 m (punavalkoinen viitoitusnauha). Lähtökynnyksellä on sisä- ja ulkotilaa oman lähdön odotteluun. Lähtökynnykseltä on varustekuljetus kilpailukeskukseen infon läheisyyteen (omat varustepussit). Lähtökynnyksellä on WC:t (4+1 kpl) ja saatavilla vesijohtovettä. Lähtökynnyksen sisätiloihin ei kengät jalassa. 
Lähtökynnys avautuu lauantaina klo 10.15 ja sunnuntaina klo 9.15. Lähtökynnys suljetaan lauantaina klo 11.00  ja sunnuntaina klo 10.00, mitä ennen urheilijoiden on saavuttava lähtökynnysalueelle. 
Huom! Lajisäännöt kohta 11.312: Lähtökynnykseltä myöhästynyt kilpailija ei saa osallistua kilpailuun. Kynnyksen ylitettyään kilpailija ei saa poistua lähtökynnysalueelta ennen lähtöön  siirtymistä. Matkapuhelinten ja kaikkien muiden laitteiden, joissa on internetyhteys, tuominen lähtökynnysalueelle on kielletty.

Esilähtö lähtökynnykseltä lähtöpaikalle tapahtuu aikaisintaan 30 min ennen kilpailijan lähtöaikaa. Lähtöpaikalle (Lähtö 1) on viitoitus, jota kilpailijan tulee noudattaa. Viitoituksen (väri: keltamusta) pituus näyttösarjojen lähtökynnykseltä lähtöön on lauantaina 2,4 km ja sunnuntaina 1,8 km.

Veryttelykartta: Sarjoille M21E ja W21E (WRE) on laadittu veryttelykartta, joka kattaa lähtöviitoituksen ja pienen veryttelyyn varatun metsäalueen. Kartat ovat saatavilla astiasta infon läheisyydestä. 
Nuorten katsastussarjojen veryttelykartat ovat saatavilla lähtökynnyksellä.

Kilpailumaasto: Kilpailumaasto on melko tyypillistä pohjoislohjalaista mäkimaastoa. Maaston kulkukelpoisuus on pääasiassa hyvä, mutta suurehkot korkeuserot tuovat oman fyysisen haasteensa ja reitinvalintamahdollisuuksia. Suunnistustaidollisia haasteita tarjoavat muun muassa rinnerastit ja pienipiirteisemmät sekä peitteisemmät alueet.

Kielletyt alueet on merkitty sekä karttaan että maastoon. Pihamaille ja tonteille meno on kielletty. Nykyisten lajisääntöjen §3.6 mukaan pistepellolla saa kulkea, mikäli peltoa ei ole merkitty kielletyn alueen merkinnällä. Osan kielletyistä alueista reuna on merkitty yhtenäisellä reunaviivalla karttaan. Näissä paikoissa maastossa on yhtenäinen punavalkoinen nauha osoittamassa alueen reunan. Katkoviivalla karttaan merkitty kielletyn alueen reunaviiva tarkoittaa yksittäisiä punavalkoisia nauhanpätkiä maastossa merkitsemässä kielletyn alueen reunaa. Sunnuntain kilpailussa ylitetään merkittyjä ylityspaikkoja noudattaen Pusulan ja Ikkalan välinen autotie, joka on merkitty kilpailukarttoihin kielletyksi. Avoimella tiealueella liikkuminen on kiellettyä määrättyjä ylityspaikkoja lukuunottamatta.  Karttaan merkittyjä ylityspaikkoja on noudatettava.

Kilpailumaastossa on erittäin märkä suo melko lähellä kilpailukeskusta. Suon kapeaan kohtaan on merkitty ylityspaikka maastoon. Tätä ylityspaikkaa ei ole merkittynä kartalla. Karttapalassa ympyröitynä erittäin märät alueet, ylityspaikka on näiden välissä.

Karttapalassa ympyröitynä suon erittäin märät alueet, ylityspaikka on näiden välissä

Apuviitoitus: Sarjoilla H/D12 on molempina päivinä käytössä suunnistusta helpottava apuviitoitus. Apuviitoitus on osa rastireitin viitoitusnauhaa (yhtenäinen valkoinen nauha), ja se on merkitty kilpailukarttoihin oranssilla katkoviivoituksella.

Ensiapupiste maalin läheisyydessä kilpailukeskuksessa. Lähin sairaalapäivystys Lohjan sairaalassa (Sairaalatie 8, Lohja).

Kisaravintola Partiolaisten Pöllökahvila palvelee kilpailukeskuksessa. Keitto- ja pastalounas klo 11 alkaen. Lisäksi tarjolla juotavaa ja syötävää pieneen sekä isoon nälkään. 

Muksula Kilpailussa muksula ennakkoilmoittautumisella viimeistään torstaina 23.5., https://www.hiidenkiertajat.fi/kilpailut/kisakallio-rastit-2024/muksula/ ; ilmoita lapsen nimi, ikä, arvioitu aika jolloin lapsi tuodaan ja haetaan hoidosta sekä huoltajan yhteystiedot. Muksula on maksuton, omat eväät.

Rastiralli Perheen pienimmille on maksuton toiminnallinen tehtävärata muksulan yhteydessä. Rastiralli on avoinna la klo 11-14 ja su 10-13.

Kilpailukeskuksessa suunnistustarvikemyymälä (Suunnistajan Kauppa, Tampere).

Kuntosuunnistus tarjolla molempina päivinä, katso tarkemmat tiedot kilpailupäiväkohtaisista ohjeista.

Tulokset ja väliajat julkaistaan internetissä, online-tulokset linkki tulossivulle: https://www.kokkens.fi/kilpailut/2024/kisakallio/ 

Palkinnot: Kaikissa sarjoissa palkittavien määrä ja ohjeet palkintojen jaosta, noudosta ja/tai lähettämisestä ovat erillisessä taulukossa kisasivuilla (linkki) ja ilmoitustaululla kilpailukeskuksessa. 
Sarjojen H/D10 RR, H/D12 TR, H/D12 ja nuorten avointen sarjojen kaikille osallistujille annettavat osallistumispalkinnot ovat noudettavissa suorituksen jälkeen palkintojenjakopisteeltä kilpailuinfon läheisyydestä.                                                     

Löytötavarat: tiedustelut Sirpa Kangasaho, sirpa.kangasaho@dnainternet.net puh. 050-5639985

 

Lauantain 25.5. kilpailun erillisohjeet

Lähdöt

Ensimmäiset lähdöt klo 11.00. Viitoitukset lähtöihin lähtevät opaspaalulta. Viitoitusta tulee ehdottomasti noudattaa.

Lähtöön 1 on kilpailukeskuksesta matkaa 1500 metriä tietä pitkin (viitoituksena sinivalkoinen SSO-nauha)

Lähtöön 2 on kilpailukeskuksesta matkaa 850 metriä tietä pitkin (viitoituksena vihreävalkoinen PRISMA-nauha).

Näyttökilpailusarjojen lähtökynnykseltä matkaa lähtöön (Lähtö 1) on  2400 metriä (viitoituksena keltamusta nauha). HUOM! Näyttökilpailusarjoilla on oma osittain erillinen viitoitus lähtöön.

Näyttökilpailusarjojen lähtökynnyksen tarkemmat ohjeet kilpailun yleisissä ohjeissa.

Kuntosuunnistuksen lähtöön on kilpailukeskuksesta matkaa 1500 metriä (viitoituksena sini-puna-keltaiset hapsut).

Lähtö 1: Sarjat:  M/W21E, H/D20E, H/D18E, H/D16E, H/D21A, H/D35, H/D40, H/D45, H/D50, H/D55, H/D60, H/D65, H70, H/D20A, H/D18A ja H/D16A

Lähdön 1 ohjeet:

Lähdössä ovat Emit-tarkistuslipukkeet. Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan neljä (4) minuuttia ennen lähtöaikaa, missä tarkistetaan kilpailunumero ja irralliset rastinmääritteet ovat saatavilla, omat kiinnitysvälineet. Kolme (3) minuuttia ennen lähtöä on Emit-kortin nollaus, jonka suorittaminen on kilpailijan vastuulla. Kilpailukartta on nähtävillä kaksi (2) minuuttia ennen lähtöä. Yksi (1) minuutti ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen.
Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Lähdöstä on viitoitus K -pisteelle. Kilpailijoiden on kuljettava K-pisteen kautta. Lähtö suljetaan 15 min. viimeisten lähtöaikojen jälkeen.

Lähtöviitoituksen varrella on bajamaja-vessat (2 kpl) + pisuaari n. 400 m ennen lähtöpaikkaa. Kunnioitathan alueen asukkaita ja maanomistajia ja teet tarpeesi vain vessoihin sekä pidät ympäristön siistinä. Lähtöpaikalla on roskapusseja.

Nuorten näyttökilpailusarjoissa GPS-seurantaan valitut urheilijat saavat seurantalaitteensa lähtöpaikalla 4 min ennen lähtöä.

Lähtö 2: Sarjat D70, H/D75, H/D80, H/D85, H/D15, H/D14, H/D13, H/D12, H/D12TR, H/D10RR, avoimet sarjat

Lähdössä 2 ei ole vessoja. Kunnioitathan alueen asukkaita ja maanomistajia ja käytät kilpailukeskuksen vessoja sekä pidät ympäristön siistinä. Lähtöpaikalla on roskiksia.

Lähdön 2 ohjeet:

Lähdössä ovat Emit-tarkistuslipukkeet. Rastimääritteet on painettu karttoihin. Lähdöissä on saatavilla myös erillisiä määritteitä, poislukien RR-sarjat. Rastinmääritteitä varten ei ole kiinnitystarvikkeita tai suojuksia.

5 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan nimellä ohjausasemalle, jossa RR- ja TR-sarjojen kartat ovat näkyvillä ratoineen ja sarjojen H/D12-14 karttoihin on piirretty K-piste (ei koko rataa). Tarvittaessa annetaan opastusta. 
4 minuuttia ennen lähtöaikaa tarkistetaan lähtöaika ja Emit-kortti
3 minuuttia ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti
2 minuuttia ennen lähtöaikaa:

●        RR-sarjalaisille annetaan kilpailukartta ja heitä opastetaan

●        TR-sarjalaiset saavat oman kilpailukarttansa

●        Sarjoilla H/D12-14 on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste

●        Sarjoilla H/D15 ja D70 ja H/D75-H/D85 on nähtävillä mallikartta

1 minuutti ennen lähtöaikaa siirrytään lähtöruutuun

●        RR- ja TR-sarjalaiset voivat edelleen tutustua rataansa

●        H/D12-14 -sarjalaiset saavat itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja katsoa sitä

●        Muiden sarjojen suunnistajat siirtyvät oman karttaämpärinsä luokse 1 minuutti ennen lähtöaikaa

Lähtö tapahtuu K-pisteeltä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio. Lähtö suljetaan 15 min. viimeisten lähtöaikojen jälkeen.

Sarjojen H/D12-14 erillisohjeet:

Sarjojen rastinmääritteet ovat nähtävillä tulostaululla sekä kirjallisena että symbolein.

 

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Maali suljetaan klo 15.30 tai viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin, jos se tapahtuu ennen klo 15.30. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Puuttuva maalileima johtaa hylkäykseen. Keskeyttäneiden tulee ilmoittautua maalissa.
Karttoja ei kerätä pois maalissa, muista reilu peli.

Kartta: Kartoitus Eemeli Suominen. Kartoitus 2023, päivitys Eemeli Suominen 3/2024. Mittakaava 1:10 000, sarjoissa H/D45 ja vanhemmat mittakaava on 1:7 500. Käyräväli 5 m. Tulostekartta. Koko A4, sarjojen H/D12, H/D12TR, H/D10RR kartat A5. Kartat ovat muovisuojuksessa.

Kartankääntö: E-sarjoissa M21E, H20E, H18E, H16E, D20E, D18E, D16E on kartan kääntö. Rata loppuu ensimmäisellä kartan osalla rastiympyrään ja jatkuu toisella puolella samalta rastilta seuraavalla ratamerkinnällä.

Kartankäännön ratamerkintä kilpailukartassa

Rastinmääritteisiin kartankääntö on merkitty seuraavasti.

Kartankäännön merkintä rastinmääritteissä

Rastinmääritteet ovat painettu karttaan. Irralliset rastinmääritteet jaossa lähdössä.

Viimeinen rasti: Viimeisellä rastilla on useita leimasimia, joista yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Viimeisellä rastilla RR6 ja 100 . Voit leimata millä tahansa leimasimella.

Sarjat ja ratapituudet, lauantai 25.5.: 

Sarja

Matka

Lähtö

Mittakaava

Sarja

Matka

Lähtö

Mittakaava

M21 E

5,8 km

L1

1:10 000

W21 E

4,6 km

L1

1:10 000

H20 E

4,9 km

L1

1:10 000

D20 E

4,0 km

L1

1:10 000

H18 E

4,9 km

L1

1:10 000

D18 E

4,0 km

L1

1:10 000

H16 E

4,2 km

L1

1:10 000

D16 E

3,4 km

L1

1:10 000

H21 A

5,1 km

L1

1:10 000

D21 A

4,2 km

L1

1:10 000

H35

5,0 km

L1

1:10 000

D35

3,8 km

L1

1:10 000

H40

4,8 km

L1

1:10 000

D40

3,4 km

L1

1:10 000

H45

4,4 km

L1

1:7 500

D45

3,2 km

L1

1:7 500

H50

3,9 km

L1

1:7 500

D50

3,0 km

L1

1:7 500

H55

3,6 km

L1

1:7 500

D55

2,9 km

L1

1:7 500

H60

3,4 km

L1

1:7 500

D60

2,6 km

L1

1:7 500

H65

3,0 km

L1

1:7 500

D65

2,3 km

L1

1:7 500

H70

2,8 km

L1

1:7 500

D70

1,8 km

L2

1:7 500

H75

2,4 km

L2

1:7 500

D75

1,7 km

L2

1:7 500

H80

1,8 km

L2

1:7 500

D80

1,7 km

L2

1:7 500

H85

1,7 km

L2

1:7 500

D85

1,7 km

L2

1:7 500

H20 A

3,9 km

L1

1:10 000

D20 A

3,3 km

L1

1:10 000

H18 A

3,4 km

L1

1:10 000

D18 A

3,1 km

L1

1:10 000

H16 A

3,2 km

L1

1:10 000

D16 A

2,9 km

L1

1:10 000

H15

2,5 km

L2

1:10 000

D15

2,3 km

L2

1:10 000

H14

2,3 km

L2

1:10 000

D14

2,0 km

L2

1:10 000

H13

2,0 km

L2

1:10 000

D13

2,0 km

L2

1:10 000

H12TR

1,5 km

L2

1:10 000

D12TR

1,5 km

L2

1:10 000

H12

1,5 km

L2

1:10 000

D12

1,5 km

L2

1:10 000

H10RR

2,1 km (1,8 km)

L2

1:10 000

D10RR

2,1 km(1,8 km)

L2

1:10 000

 

Avoimet sarjat:

Sarja

Matka

Lähtö

Mittakaava

RR avoin

2,1 km(1,8km)

L2

1:10 000

TR avoin

1,5 km

L2

1:10 000

12 avoin

1,5 km

L2

1:10 000

14 avoin

2,0 km

L2

1:10 000

15-20 avoin

2,3 km

L2

1:10 000

 


 

Rastireitti- (RR-) ja tukireitti- (TR-) sarjojen erillisohjeet: Rastireittiradoissa karttaan on merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia ja rastilipussa on RR1-, RR2- …tunnukset. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Tukireittiradan (TR) viitoitus on sama kuin rastireitin viitoitus, jota kilpailija voi käyttää tukena suunnistaessaan. Rastit eivät ole viitoituksen varrella. Ne on merkitty tavallisin numerotunnuksin. Tarkista rastinmääritteistä oikea numerotunnus.

Viimeisellä rastilla on useita leimasimia, joista yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Viimeisellä rastilla RR6 ja 100. Voit leimata millä tahansa leimasimella. Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa kaikille yhteinen viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus. Jokaisesta virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia / virheellinen rasti, eikä suoritusta hylätä. Tukireitillä (TR) virheellinen leimaus johtaa hylkäykseen.

Apuviitoitus: Sarjoilla H/D12 on molempina päivinä käytössä suunnistusta helpottava apuviitoitus. Apuviitoitus on osa rastireitin viitoitusnauhaa (yhtenäinen valkoinen nauha), ja se on merkitty kilpailukarttoihin oranssilla katkoviivoituksella.

Avoimet sarjat

Avoimiin sarjoihin voi ilmoittautua myös kilpailukeskuksen infossa, josta saa lähtöajan ja kilpailunumeron. Osanottomaksu 12 €. Ilmoittautuminen klo 11.30 mennessä.

 

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistuksen lähtö on avoinna klo 11-13. Lähtö ja maali ovat samassa paikassa.
Kuntosuunnistusratojen mallikartat ovat nähtävillä lähtöpaikalla ja kartan saa lähdöstä osallistumislippua vastaan.

Kuntosuunnistuksen osallistumislippu (12 euroa) ostetaan infossa mieluiten tasarahalla. Ei pankkikortilla maksumahdollisuutta. Maksuvälineinä käyvät myös Smartumin Liikunta- ja Kulttuuriseteli, Tyky-kuntosetelit, Virikeseteli sekä Sporttipassi. Mobiilimaksaminen: Mobilepay (39121), EazyBreak, ePassi, MyEdenred sekä Smart Pay mobiilisovelluksilla.

Kuntosuunnistuksen lähtöön opastusviitoitus on sini-kelta-punainen hapsuviitoitus. Matkaa lähtöön 1500 m.

Kuntosuunnistuksen radat ja matkat:

Kunto vaikea 5 km (1:7500)

Kunto vaikea 4 km (1:7500)

Kunto helppo 3 km (1:7500)

 

Sunnuntain 26.5. kilpailun erillisohjeet

Lähdöt

Ensimmäiset lähdöt klo 10.00. Viitoitukset lähtöihin lähtevät opaspaalulta. Viitoitusta tulee ehdottomasti noudattaa.

Lähtöön 1 on kilpailukeskuksesta matkaa 1600 metriä tietä ja polkua pitkin (viitoituksena sinivalkoinen SSO-nauha)

Lähtöön 2 on kilpailukeskuksesta matkaa 600 metriä tietä pitkin (viitoituksena vihreävalkoinen PRISMA-nauha).

Näyttökilpailusarjojen lähtökynnykseltä matkaa lähtöön (Lähtö 1) on  1800 metriä (viitoituksena keltamusta nauha). HUOM! Näyttökilpailusarjoilla on oma osittain erillinen viitoitus lähtöön.

Näyttökilpailusarjojen lähtökynnyksen tarkemmat ohjeet kilpailun yleisissä ohjeissa.

Kuntosuunnistuksen lähtöön on kilpailukeskuksesta matkaa 1200 metriä (viitoituksena sini-puna-keltaiset hapsut).

 

Lähtö 1: Sarjat:  M/W21E, H/D20E, H/D18E, H/D16E, H/D21A, H/D35, H/D40, H/D45, H/D50, H/D55, H/D60, H/D65, H70, H/D20A, H/D18A ja H/D16A

Lähdön 1 ohjeet:

Lähdössä ovat Emit-tarkistuslipukkeet. Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan neljä (4) minuuttia ennen lähtöaikaa, missä tarkistetaan kilpailunumero ja irralliset rastinmääritteet ovat saatavilla, omat kiinnitysvälineet. Kolme (3) minuuttia ennen lähtöä on Emit-kortin nollaus, jonka suorittaminen on kilpailijan vastuulla. Kilpailukartta on nähtävillä kaksi (2) minuuttia ennen lähtöä. Yksi (1) minuutti ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen.
Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Lähdöstä on viitoitus K -pisteelle. Kilpailijoiden on kuljettava K-pisteen kautta. Lähtö suljetaan 15 min. viimeisten lähtöaikojen jälkeen.

Lähtöviitoituksen varrella on bajamaja-vessat (2 kpl) + pisuaari n. 200 m ennen lähtöpaikkaa. Kunnioitathan alueen asukkaita ja maanomistajia ja teet tarpeesi vain vessoihin sekä pidät ympäristön siistinä. Lähtöpaikalla on roskapusseja.

Nuorten näyttökilpailusarjoissa GPS-seurantaan valitut urheilijat saavat seurantalaitteensa lähtöpaikalla (4 min ennen lähtöä).

Lähtö 2: Sarjat D70, H/D75, H/D80, H/D85, H/D15, H/D14, H/D13, H/D12, H/D12TR, H/D10RR, avoimet sarjat

Lähdössä 2 ei ole vessoja. Kunnioitathan alueen asukkaita ja maanomistajia ja käytät kilpailukeskuksen vessoja sekä pidät ympäristön siistinä. Lähtöpaikalla on roskiksia.

Lähdössä ovat Emit-tarkistuslipukkeet. Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Lähdöissä on saatavilla myös erillisiä määritteitä, poislukien RR-sarjat. Rastinmääritteitä varten ei ole kiinnitystarvikkeita tai suojuksia.

Lähdön 2 ohjeet:

5 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan nimellä ohjausasemalle, jossa RR- ja TR-sarjojen kartat ovat näkyvillä ratoineen ja sarjojen H/D12-14 karttoihin on piirretty K-piste (ei koko rataa). Tarvittaessa annetaan opastusta. 
4 minuuttia ennen lähtöaikaa tarkistetaan lähtöaika ja Emit-kortti.
3 minuuttia ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti.
2 minuuttia ennen lähtöaikaa:

●        RR-sarjalaisille annetaan kilpailukartta ja heitä opastetaan

●        TR-sarjalaiset saavat oman kilpailukarttansa

●        Sarjoilla H/D12-14 on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste

●        Sarjoilla H/D15 ja D70 ja H/D75-H/D85 on nähtävillä mallikartta.

1 minuutti ennen lähtöaikaa siirrytään lähtöruutuun

●        RR- ja TR-sarjalaiset voivat edelleen tutustua rataansa

●        H/D12-14 -sarjalaiset saavat itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja katsoa sitä

●        Muiden sarjojen suunnistajat siirtyvät oman karttaämpärinsä luokse 1 minuutti ennen lähtöaikaa

Lähtö tapahtuu K-pisteeltä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio. Lähtö suljetaan 15 min. viimeisten lähtöaikojen jälkeen.

Sarjojen H/D12-14 erillisohjeet:

Sarjojen rastinmääritteet ovat nähtävillä tulostaululla sekä kirjallisena että symbolein.

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Maali suljetaan klo 16.00 tai viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin, jos se tapahtuu ennen klo 16.00. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Puuttuva maalileima johtaa hylkäykseen. Keskeyttäneiden tulee ilmoittautua maalissa.
Karttoja ei kerätä pois maalissa, muista reilu peli.

Kartta: Kartoitus Eemeli Suominen. Kartoitus 2023, päivitys Eemeli Suominen 3/2024. Mittakaava E-sarjoissa 1:15 000, sarjoissa H/D50 ja vanhemmat mittakaava 1:7 500, muut sarjat 1:10 000. Käyräväli 5 m. Tulostekartta. Koko A3 tai A4. Sarjojen H/D12, H/D12 TR, H/D10 RR kartat A5. Kartat ovat muovisuojuksessa.

Kartankääntö: Sarjoissa H50 ja H55 on kartan kääntö. Rata loppuu ensimmäisellä kartan osalla rastiympyrään ja jatkuu toisella puolella samalta rastilta seuraavalla ratamerkinnällä.

 

Kartankäännön ratamerkintä kilpailukartassa

Rastinmääritteisiin kartankääntö on merkitty seuraavasti.

Kartankäännön merkintä rastinmääritteissä

Rastinmääritteet ovat painettu karttaan. Irralliset rastinmääritteet jaossa lähdössä.

Juomapisteet. Juomavettä on tarjolla Lähdön 1 sarjoilla lähdössä ja karttaan/rastinmääritteisiin merkityissä paikoissa. Lisäksi maastoon on viety lämpimän sään vuoksi karttaan merkitsemättömiä lisäjuomapisteitä. Lisäjuomapisteet sijaitsevat alla olevan karttapalan mukaisissa paikoissa. 

Lisäjuomapisteet sijaitsevat alla olevan karttapalan mukaisissa paikoissa

Perhoshajonta: Sarjassa M21E on käytössä hajontamenetelmänä kahden juoksijan perhoshajonta. Hajonnan vuoksi joka toinen lähtijä ottaa eri kartan. Kartat on jaettu parillisiin ja parittomiin hajontoihin, jotka perustuvat kilpailijan kilpailunumeron parillisuuteen tai parittomuuteen. Parittomalla kilpailunumerolla kilpailevan kartta on merkitty kilpailukartan takapuolelle merkillä (1) ja kartta otetaan ämpäristä M21E-1. 
Parillisella kilpailunumerolla kilpailevan kartta on merkitty kilpailukartan takapuolelle merkillä (2) ja kartta otetaan ämpäristä M21E-2. 
Kilpailija on itse vastuussa, että ottaa oman hajontansa oikean kartan.

Kielletyt alueet on merkitty sekä karttaan että maastoon. Pihamaille ja tonteille meno on kielletty. Nykyisten lajisääntöjen §3.6 mukaan pistepellolla saa kulkea, mikäli peltoa ei ole merkitty kielletyn alueen merkinnällä. Osan kielletyistä alueista reuna on merkitty yhtenäisellä reunaviivalla karttaan. Näissä paikoissa maastossa on yhtenäinen punavalkoinen nauha osoittamassa alueen reunan. Katkoviivalla karttaan merkitty kielletyn alueen reunaviiva tarkoittaa yksittäisiä punavalkoisia nauhanpätkiä maastossa merkitsemässä kielletyn alueen reunaa. Lähtö 1:stä lähtevillä sarjoilla on radoillaan ohjattu tienylitys. Pusulan ja Ikkalan välinen tie on merkitty karttaan kielletyksi, ja sen saa ylittää vain karttaan merkityistä kohdista. Avoimella tiealueella liikkuminen on kiellettyä määrättyjä ylityspaikkoja lukuunottamatta. Ylityspaikoilla on liikenteen ohjaus, jossa samaan aikaan suunnistajien kanssa kohdalle saapuvat autot pysäytetään. Karttaan merkittyjä ylityspaikkoja on noudatettava. Maastoon on myös merkitty vaarallisten jyrkänteiden reunoja kielletyn alueen nauhalla. Näitä merkintöjä ei ole tehty karttaan.

Viimeinen rasti: Viimeisellä rastilla on useita leimasimia, joista yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Viimeisellä rastilla RR6 ja 100 . Voit leimata millä tahansa leimasimella.


 

 

Sarjat ja ratapituudet, sunnuntai 26.5.: 

Sarja

Matka

Lähtö

Mittakaava

Sarja

Matka

Lähtö

Mittakaava

M21 E

12,2 km

L1

1:15 000

W21E

10,5 km

L1

1:15 000

H20 E

9,8 km

L1

1:15 000

D20 E

8,6 km

L1

1:15 000

H18 E

9,8 km

L1

1:15 000

D18 E

8,6 km

L1

1:15 000

H16 E

6,4 km

L1

1:15 000

D16 E

5,7 km

L1

1:15 000

H21 A

8,8 km

L1

1:10 000

D21 A

7,7 km

L1

1:10 000

H35

8,5 km

L1

1:10 000

D35

6,4 km

L1

1:10 000

H40

7,6 km

L1

1:10 000

D40

6,0 km

L1

1:10 000

H45

6,7 km

L1

1:10 000

D45

5,3 km

L1

1:10 000

H50

6,3 km

L1

1:7 500

D50

5,1 km

L1

1:7 500

H55

6,0 km

L1

1:7 500

D55

4,7 km

L1

1:7 500

H60

5,5 km

L1

1:7 500

D60

4,2 km

L1

1:7 500

H65

5,1 km

L1

1:7 500

D65

4,0 km

L1

1:7 500

H70

4,2 km

L1

1:7 500

D70

3,2 km

L2

1:7 500

H75

3,5 km

L2

1:7 500

D75

3,1 km

L2

1:7 500

H80

3,1 km

L2

1:7 500

D80

2,9 km

L2

1:7 500

H85

2,9 km

L2

1:7 500

D85

2,9 km

L2

1:7 500

H20 A

7,6 km

L1

1:10 000

D20 A

6,0 km

L1

1:10 000

H18 A

6,3 km

L1

1:10 000

D18 A

5,3 km

L1

1:10 000

H16 A

5,5 km

L1

1:10 000

D16 A

4,2 km

L1

1:10 000

H15

3,2 km

L2

1:10 000

D15

3,0 km

L2

1:10 000

H14

3,0 km

L2

1:10 000

D14

2,7 km

L2

1:10 000

H13

2,7 km

L2

1:10 000

D13

2,2 km

L2

1:10 000

H12TR

1,7 km

L2

1:10 000

D12TR

1,7 km

L2

1:10 000

H12

2,2 km

L2

1:10 000

D12

2,2 km

L2

1:10 000

H10RR

2,2 km(1,8 km)

L2

1:10 000

D10RR

2,2 km (1,8 km)

L2

1:10 000

 

Avoimet sarjat:

Sarja

Matka

Lähtö

Mittakaava

RR avoin

2,2 km (1,8 km)

L2

1:10 000

TR avoin

1,7 km

L2

1:10 000

12 avoin

2,2 km

L2

1:10 000

14 avoin

2,7 km

L2

1:10 000

15-20 avoin

3,0 km

L2

1:10 000

 Rastireitti- (RR-) ja tukireitti- (TR-) sarjojen erillisohjeet: Rastireittiradoissa karttaan on merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia ja rastilipussa on RR1-, RR2- …tunnukset. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Tukireittiradan (TR) viitoitus on sama kuin rastireitin viitoitus, jota kilpailija voi käyttää tukena suunnistaessaan. Rastit eivät ole viitoituksen varrella. Ne on merkitty tavallisin numerotunnuksin. Tarkista rastinmääritteistä oikea numerotunnus.

Viimeisellä rastilla on useita leimasimia, joista yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Viimeisellä rastilla RR6 ja 100. Voit leimata millä tahansa leimasimella. Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa kaikille yhteinen viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus. Jokaisesta virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia / virheellinen rasti, eikä suoritusta hylätä. Tukireitillä (TR) virheellinen leimaus johtaa hylkäykseen.

Apuviitoitus: Sarjoilla H/D12 on molempina päivinä käytössä suunnistusta helpottava apuviitoitus. Apuviitoitus on osa rastireitin viitoitusnauhaa (yhtenäinen valkoinen nauha), ja se on merkitty kilpailukarttoihin oranssilla katkoviivoituksella.

Avoimet sarjat

Avoimiin sarjoihin voi ilmoittautua myös kilpailukeskuksen infossa, josta saa lähtöajan ja kilpailunumeron. Osanottomaksu 12 €. Ilmoittautuminen klo 10.30 mennessä.

 

Kuntosuunnistus

Kuntosuunnistuksen lähtö on avoinna klo 10-12. Lähtö ja maali ovat samassa paikassa.
Kuntosuunnistusratojen mallikartat ovat nähtävillä lähtöpaikalla ja kartan saa lähdöstä osallistumislippua vastaan.

Kuntosuunnistuksen osallistumislippu (12 euroa) ostetaan infossa mieluiten tasarahalla. Ei pankkikortilla maksumahdollisuutta. Maksuvälineinä käyvät myös Smartumin Liikunta- ja Kulttuuriseteli, Tyky-kuntosetelit, Virikeseteli sekä Sporttipassi. Mobiilimaksaminen: Mobilepay (39121), EazyBreak, ePassi, MyEdenred sekä Smart Pay mobiilisovelluksilla.

Kuntosuunnistuksen lähtöön opastusviitoitus on sini-kelta-punainen hapsuviitoitus. Matkaa lähtöön 1200 m.

Kuntosuunnistuksen radat ja matkat:

Kunto vaikea 7 km (1:10 000)

Kunto vaikea 5 km (1:7500)

Kunto helppo 3 km (1:7500)

 

 

Toivotamme hyviä kilpailupäiviä kaikille!

Hiidenkiertäjät ry