KILPAILIJAN MUISTILISTA

Hyvä Suunnistaja

Tervetuloa PRISMA-rasteille!  Edessä on toivottavasti hieno suunnistuspäivä.  Kartta, maasto ja radat ovat huippuluokkaa. Kilpailuissa tullaan punnitsemaan suunnistajien kunto ja taito. Nauttikaa!

Olemme iloisia, että kilpailuihin osallistuu liki 1250 eri-ikäistä suunnistajaa.  Varttilan kylässä, joka sijaitsee pinta-alaltaan laajan Lohjan kaupungin pohjoisosassa, ei ole nähtykään tällaista ihmispaljoutta.  Lähtöviitoitus kulkee talojen pihapiirin läpi. Toivomme teidän noudattavan tietä pitkin kulkevaa viitoitusta huomioiden asukkaiden yksityisyyden. Noudattakaa varovaisuutta kapealla kylätiellä, sillä hajautettujen lähtöaikojen takia siinä on ajoittain vilkasta liikennettä molempiin suuntiin.

Kilpailujen järjestelyissä on jouduttu sopeutumaan korona-ajan tuomiin muutoksiin. Sekä lähtöajat että kilpailun toiminnot on hajautettu. Niinpä hieno kilpailukeskusalue on supistunut lähinnä etämaaliksi, jossa toiminnoista on maalin, tulospalvelun ja kuulutuksen lisäksi vain ensiapu ja kilpailuinfo.

Pysäköintialueella on Suunnistajan Kaupan ja Pekka Sportin myyntialueet. Nummen Samoojat ry:n Pöllökahvilasta löytyvät maistuvat eväät kotimatkalle. Sieltä saa myös juomavettä. Kannattaa poiketa!

Bajamajoja löytyy pysäköintialueelta, numerojen jakopaikalta sekä maalista. Bajamajojen puhtaudesta huolehditaan puhdistamalla ja desinfioimalla niitä säännöllisesti.

Mallirasti löytyy opaspaalun luota pysäköintialueen kulmasta, lähtöviitoituksen alusta.

Numerot ja emit-tarkastusliuskat ovat lähtöviitoituksen varrella n. 1500 m pysäköintialueelta.  Tarkista oma lähtönumerosi etukäteen ja muista ottaa mukaan omat hakaneulat.   

Varaa tarpeeksi aikaa lähtöön siirtymiseen, sillä lähtöviitoituksen loppumatka on nousua ja kapeaa polkua.

Numeroita ja karttoja ei kerätä pois maalissa. Maalissa on saatavilla vettä.

Tulostaulua ei ole, joten kilpailua voi seurata online-tulospalvelusta.

Hiidenkiertäjät on pyrkinyt kaikissa järjestelyissä huomioimaan terveysturvallisuuden, niin ettei tapahtumamme seurauksena syntyisi koronatartuntaketjuja. Vastuu terveysturvallisuudesta on yhteinen. Vain noudattamalla viranomaisten ja järjestäjien antamia ohjeita voimme toteuttaa turvalliset kilpailut ja pääsemme nauttimaan jatkossakin alkaneesta suunnistuskesästä. Pyydämmekin teitä tutustumaan PRISMA-rastien sivulla olevaan terveysturvallisuussuunnitelmaan ja noudattamaan alla olevia ohjeita.

Terveysturvallisuus

Tule kilpailuihin vain, jos tunnet olevasi täysin terve. Jos pieniäkään flunssan oireita tai hengitystieoireita ilmenee itsellä tai läheisillä, älä osallistu kilpailuihin.

AVI:n ohjeistuksen mukaisesti kilpailussa ei saa olla yleisöä. Nuorimmilla suunnistajilla voi olla huoltajat mukana.

Kasvomaskin käyttö on pakollista muulloin kuin kilpailusuorituksen aikana, ellei ole lääkärinlausuntoon perustuvaa erivapautta. Käyttöpakko on voimassa myös pysäköintialueella, matkalla lähtöön ja matkalla maalista pysäköintialueelle. Kasvomaskin käytöllä autat turvaamaan omaa ja muiden kilpailijoiden terveyttä.

Huomioi hyvä käsihygienia kilpailutapahtuman kaikissa vaiheissa.

Oleskeluaika alueella on pyrittävä minimoimaan. Siirry pysäköintialueelta suoraan lähtöön ja maaliin tultuasi kohti pysäköintialuetta ja kotimatkalle.

Muista turvavälit (2 m) matkalla lähtöön, lähdössä ja leimatessa.

Lähdössä on käsien desinfiointiainetta ja roskakoreja käytettyjä maskeja varten.

Maalileimauksen jälkeen kilpailijat ohjataan kolmea väylää pitkin kilpailukortin tarkastukseen. Leimantarkastukseen siirrytään turvavälein käsien desinfioinnin ja maskin laiton kautta.  Maalissa kilpailijoille on tarjolla uudet maskit pysäköintialueelle siirtymistä varten. Noudata järjestäjien ohjeita maalissa.

Muista turvavälit myös matkalla maalista pysäköintialueelle.

Toivotamme kaikille oikein mukavaa suunnistuspäivää!

Hiidenkiertäjät ry