Kilpailuohje

Avoin Uudenmaan AM-sprintti, Fiskars, 7.9.2016

Alustavat kilpailuohjeet

Lopulliset kilpailuohjeet ovat esillä kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja:

Mika Lassila

Tiedottaja:

Jarkko Saarinen, jarkkosaarinen85@gmail.com, 044-3064001

Ratamestari:

Olli-Pekka Koistinen

Valvoja:

Sune Forsström, OK Raseborg

Tulospalvelu:

Petteri Patinen

Ravintola:

Aila Simontaival

  

Tuomarineuvosto:

 

Puheenjohtaja: 

Jorma Helin, Rasti-Jyry

Jäsen:

Aapo Leskinen, Lynx

Jäsen:

Virpi Palmen, Espoon Suunta

Opastus ja pysäköinti

Opastus pysäköintiin on tieltä 104 Fiskarin keskustasta. Pysäköinti on Fiskarsintien ja Peltorivin välisellä pysäköintialueella. Ei pysäköintimaksua. Pysäköinnissä on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita. Pysäköinnistä on matkaa kilpailukeskukseen enimmillään 1000 metriä, josta 400 metriä on metsäpolkua. Kilpailukeskukseen on kuljettava opasteiden (valkoiset Aktia-nauhat) mukaisesti alla esitetyn kartan osoittamaa reittiä (ks. kuva ohjeiden lopussa). Lastenvaunujen tms. kanssa liikkeellä oleville lähetetään etukäteen pyydettäessä erilliset opastusohjeet (ks. tiedottajan yhteystiedot).

 

Kartta

Sprinttisuunnistuskartta (2015), päivitetty kilpailualueen osalta 2016. Kartoitus Arvo Paulin. Mittakaava 1:4000. Käyräväli 2,5 m. Tulostettu 9/2016.  Kartan koko A4. Kartta on muovisuojuksessa. Mallikartta on nähtävissä lähdössä ainoastaan sarjoilla H14 ja D14. Kilpailukartta annetaan kaikissa sarjoissa lähtöhetkellä.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille tai huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Samoin radan näyttäminen esimerkiksi vanhalta kartalta on kielletty. Reilua peliä rasteilla!

Maasto

Kilpailualueena toimii historiallinen Fiskarsin ruukkikylä. Alueelle tyypillisiä kohteita ovat museo- ja asuinrakennusten lisäksi suurehkot teollisuusrakennukset, korkeat ylipääsemättömät aidat sekä haarautuva joki ja sen yli kulkevat sillat.

Juoksualustana on suurimmaksi osaksi kovapintainen sora. Radasta ja reitinvalinnoista riippuen asfalttipintaa kertyy 0-600 metriä. Nurmi- tai polkualustaa kertyy muutamia satoja metrejä. Joillakin kilpailukykyisillä reiteillä voi olla myös lyhyitä (max 20 m) pätkiä metsäistä tai heinikkoista alustaa.

Kilpailualueen suurin korkeusero on 25 metriä. Loivempien rinteiden lisäksi reitille voi osua muutama lyhyt jyrkempi kohta, joissa purevasta kengästä voi olla hyötyä. Ottaen huomioon asfaltin vähäisen määrän, nastarikaan ei ole välttämättä huono vaihtoehto. Piikkareiden käyttö on lajisääntöjen mukaisesti kielletty.

Kilpailualuetta ei ole suljettu muulta liikenteeltä, sillä autoliikenne alueella on normaalisti vähäistä. Kilpailijoita pyydetään kuitenkin huomioimaan sekä muut kilpailijat että mahdollinen ulkopuolinen liikenne.

Erikoiskohteet

Kilpailualueella on useita mustalla ruksilla (540 Huomattava rakennettu kohde) merkittyjä erikoiskohteita. Näitä on käytetty myös rastikohteina rastilla 33 (pieni mökki), rastilla 50 (kuormalavapino), rastilla 52 (sähkökaappi) ja rastilla 53 (jalkapallomaali). Samalla symbolilla on kuvattu myös museoituja teollisuuslaitteita (ks. kuva ohjeiden lopussa).

 

Kielletyt alueet

Lajisäännön 18.23 mukaisesti sprinttikilpailussa karttaan kulkuesteenä tai kiellettynä alueena kuvattua kohdetta ei saa käyttää kulkureittinä eikä tällaista kohdetta saa myöskään ylittää, alittaa, mennä läpi eikä muullakaan tavoin käyttää. Esimerkiksi kaikki läpi- tai ylipääsemättömän paikan symbolilla kuvatut kohteet ovat samalla kiellettyjä alueita tai reittejä.

Sprinttikartan kielletyt kohteet (ks. ohjeiden lopussa)

 

Sprintin kovavauhtisen luonteen asettamisen vaatimusten takia kilpailumaastoa on ”urbanisoitu” merkitsemällä joitakin suurehkoja hidaskulkuisia alueita kielletyiksi violetilla pystyviivoituksella (709 Väliaikaisesti kielletty alue). Samalla joistakin reitinvalintatehtävistä on saatu hieman mielenkiintoisempia ja erityisesti eri reitinvalintavaihtoehtojen arvioimisesta luotettavampaa.

Kilpailualueen itäosassa sijaitsevalla teollisuusalueella on runsaasti puukasoja, jotka on merkitty karttaan vaalean violetilla väliaikaisen rakenteen symbolilla (714 Väliaikainen rakenne tai suljettu alue). Samalla symbolilla on merkitty myös muita epämääräisiä rompekasoja sekä rakennusteline (Ks. Mallikuvat 1 & 2 ohjeiden lopussa).

 

 

Kaikki sellaiset kiellettyjen alueiden reunat ja miestä matalammat kielletyt kohteet, jotka vaikuttavat kilpailukykyisiin reitinvalintoihin, on merkitty maastoon sinikeltaisella kielletyn alueen nauhalla, ja näitä alueita ja kohteita myös valvotaan. Esimerkiksi pihaan johtavien kulkuväylien kohdalla kielletyn alueen nauha voi kulkea maata pitkin.

Karttaan merkittyjen kiellettyjen alueiden lisäksi rastin 39 läheisyydessä on halkaisijaltaan noin metrin kokoinen kukkaistutus, jota on suojeltu kielletyn alueen nauhalla.

Sarjat, matkat, noususummat ja rastien lukumäärät

Sarja

Matka

Noususumma

Rastien lukumäärä

H21

3,3 km

80 m

14

H35

3,2 km

85 m

14

H40

3,1 km

85 m

12

H45

2,7 km

65 m

10

H50

2,7 km

65 m

10

H55

2,5 km

75 m

9

H60

2,5 km

75 m

9

H65

2,3 km

65 m

12

H70

2,1 km

65 m

9

H75

1,7 km

65 m

9

H80

1,7 km

65 m

9

H85

1,7 km

65 m

9

H20

3,2 km

85 m

14

H18

3,2 km

85 m

14

H16

3,1 km

85 m

12

H14

2,7 km

65 m

10

D21

2,9 km

70 m

10

D35

2,3 km

65 m

12

D40

2,3 km

65 m

12

D45

2,1 km

65 m

9

D50

2,1 km

65 m

9

D55

2,1 km

65 m

9

D60

1,7 km

40 m

7

D65

1,7 km

40 m

7

D70

1,7 km

40 m

7

D75

1,7 km

40 m

7

D20

2,7 km

65 m

10

D18

2,5 km

75 m

9

D16

2,5 km

75 m

9

D14

2,5 km

45 m

8

Rastinmääritteet

Rastinmääritteet ovat kartassa, mutta myös irralliset rastinmääritteet ovat saatavilla lähdössä. Varaa omat kiinnitysvälineet irrallisia rastinmääritteitä varten.

Kilpailunumerot

Kaikissa sarjoissa käytetään paidan etupuolelle kiinnitettäviä kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ovat itsepalveluna lähtöpaikalla. Varaa omat hakaneulat. Numerot kerätään pois maalissa.

Emit-kortit

HUOM! SSL:n kilpailusäännöt: "Kilpailijan suoritus hylätään, kun kilpailija on käyttänyt muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia..."

Tarkista huolellisesti Emit-numerosi lähtölistasta. Emit-korttien numeroiden korjaamiset kilpailupaikalla infossa. Emit-numeroita ei tarkisteta lähdössä, joten tuntemattomalla kortilla juoksevat kilpailijat hylätään SSL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

Vuokrakortit lunastetaan infosta. Palauttamattomista korteista laskutamme 70€.

Lähtö

Kaikilla sarjoilla on sama lähtöpaikka, jonne on matkaa kilpailukeskuksesta 400 metriä (150 metriä metsäpolkua ja loput hiekkatietä). Opastus lähtöön on merkitty sinisillä nauhoilla. Opastus alkaa opaspaalulta. Lähtöviitoitusta tulee seurata eikä siltä saa poiketa. Kilpailunumerot ja irralliset rastinmääritteet ovat saatavilla lähdössä, mutta varaa omat kiinnitystarvikkeet.

Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaansa, jolloin tarkistetaan kilpailunumero. Kolme minuuttia ennen lähtöä on Emit-kortin nollaus, joka on kilpailijan omalla vastuulla. Kilpailukartta on nähtävillä kaksi minuuttia ennen lähtöä ainoastaan sarjoilla H14 ja D14. Minuuttia ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Lähdöstä K-pisteelle on matkaa 50 metriä, ja reitti on viitoitettu yhtenäisellä vihreällä Prisma-nauhalla. Lähtö suljetaan 15 minuuttia viimeisten lähtöaikojen jälkeen, klo 20:04.

Rastit

Mallirasti sijaitsee kilpailukeskuksessa opaspaalun vieressä.

Kilpailumaastossa on joillakin alueilla useita lähekkäisiä rasteja. Rastikohteet ovat kuitenkin sellaisia, että riittävän huolellisesti karttaa lukemalla ne erottuvat selkeästi toisistaan. Oikealla rastilla käymisen voi varmistaa tarkistamalla, että rastinmääritteissä näkyvä rastitunnus on sama kuin rastipukissa. Väärällä rastilla leimaaminen tai ylimääräiset leimaukset eivät aiheuta suorituksen hylkäämistä. Riittää kun olet kiertänyt kaikki ratasi rastit oikeassa järjestyksessä.

 

Maali

Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa vihreällä Prisma-nauhalla merkitty yhtenäinen viitoitus. Maalissa on käytössä maalileimaus. Puuttuva maalileima johtaa hylkäykseen. Maali suljetaan 45 minuuttia viimeisen lähtöajan jälkeen, klo 20:34.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa tai juoksevat maaliin normaalisti.

WC

WC-tilat ovat kilpailukeskuksessa koulurakennuksessa, käynti ulkokautta.

Pesu

Pesu on kilpailukeskuksessa, koulurakennuksessa, jonne käynti ulkokautta. Pesutilat ovat rajalliset, sekä miesten että naisten puolella on vain kaksi suihkua. Nastareilla kulkeminen sisätiloissa on kielletty.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste.

Kahvila

 

Kilpailukeskuksessa on kahvila, josta saa sämpylää, makkaraa ja muuta pientä purtavaa.

Suunnistustarvikemyynti

Kilpailukeskuksessa on suunnistustarvikemyyntiä.

Seurateltat

Seurateltan voi pystyttää kilpailukeskuksen piha-alueelle.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävillä tulostaululla kilpailukeskuksessa ja Hiidenkiertäjien kotisivuilla. Väliajat ovat luettavissa Hiidenkiertäjien kotisivuilla.

Palkintojenjako

Palkintojenjako järjestetään kilpailukeskuksessa tulosten selvittyä. AM-mitalit jaetaan sarjojen kolmelle parhaalle Suunnistavan Uudenmaan jäsenseuraa edustavalle suunnistajalle.

 

 

Fiskarin Urheilijat -47

Hiidenkiertäjät

 

Reitti paikoituksesta kilpailukeskukseen
Erikoiskohteet
Sprinttikartan kielletyt kohteet
Mallikuva 1
Mallikuva 2