Kysy järjestäjiltä - Q&A

How do I enter the competitions if I'm representing a foreign club?

Please follow the instructions: http://www.suunnistusliitto.fi/system/wp-content/uploads/2014/11/Instructions-for-foreigners.pdf

 

Miksi IRMA:ssa ei voi ilmoittautua sunnuntain näyttösarjoihin?

Sarjat ovat auki, mutta jotta voi ilmoittautua sunnuntain 20E- tai 16E-sarjaan niin pitää ilmoittautumisvaiheessa IRMA:ssa valita päiväkohtainen ilmoittautuminen. IRMA-järjestelmä on sen verran kankea, että päiväkohtainen ilmoittautuminen eri sarjoiihn ei onnistu perusnäkymässä jos sarja on olemassa vain toisena päivänä.

 

Onko sprintissä kuntosuunnistusmahdollisuutta?

Valitettavasti sprintissä 25.5.2017 ei ole kuntosuunnistusta. Sen sijaan siihen on mahdollisuus maastokisoissa la 27.5.2017 ja su 28.5.2017.

 

Koska ratapituudet julkaistaan?

Sekä Prisma-sprintin että Prisma-rastien ratapituudet on nyt julkaistu kisasivuilla (vastausta muokattu 20.5. klo 8.55)

 

Kaksi kysymystä. Miksei kilpailuihin ilmoittautumisraporttia saa sarjasta H65L vaikka siihen voi ilmoittautua. Olisin tarkistanut oman osanottoni ko. sarjaan.

Tilanne näyttää tosiaan tuolta. Selvitämme asian.

19.5.2017: asia ratkaistu, ei yleistä vaikutusta.

 

Mitkä ovat H75L matkat?? Kysyy lonkkavaivainen

Lauantaina 2,1 km ja sunnuntaina 2,6 km. Matkat on lisätty Sarjat ja matkat -taulukkoon. Kiitos tarkkaavaisuudesta!

 

Saako sunnuntaina katsastussarjaan H20E osallistuva käydä kuntosuunnistamassa lauantaina? 

Kyllä, nuorten näyttösarjoihin osallistuvat saavat osallistua lauantain kuntosuunnistukseen.

 

10.89 Liiton myöntämän kilpailun lähtöluettelo tulee julkaista vähintään 48 tuntia ennen kilpailun alkua. 

Pahoittelemme sprintin lähtöaikojen viivästymistä. Julkaisemme listat mahdollisimman pian jälki-ilmoittautumisajan umpeuduttua.

 

Mihin voi ilmoittaa nimen ja Emit-numeron muutoksen sprintissä. 

Ilmoita muutoksista pikimmiten timo.kokko@kokkens.fi. Kannattaa varmistaa tiedot vielä kisapaikalla lähtölistasta. Kilpailupäivänä muutokset tehdään infon kautta.

10.89 Liiton myöntämän kilpailun lähtöluettelo tulee julkaista vähintään 48 tuntia ennen kilpailun alkua. Lauantain kilpailun alkuun on aikaa alle 46 tuntia. Miten voi olla mahdollista, että on tapahtunut sama virhe kuin sprintin lähtöaikojen kanssa?



Tulospalvelu kiireisestä päivästä (sprintit) johtuen julkaisemme viikolopun Prisma-rastien väliajat illalla. Pahoittelemme viivästystä.
Lähtöluettelot julkaistu 26.5. n. klo 1.25.

 

Miten pitkä matka on kilpailukeskuksesta nuorten näyttösarjojen lähtökynnykselle ja sieltä edelleen lähtöpaikalle? 

Lähtökynnykselle on matkaa noin 800 m ja sieltä lähtöpaikalle noin 1300 m. Lisäämme tiedon kilpailuohjeisiin.

 

Miksi näyttösarjojen määritteet on ainoastaan kartassa? Ko. radat ovat varsin runsasrastisiakin. 

Alustaviin kilpailuohjeisiin oli päässyt virheellistä tietoa. Rastimääritteet ovat siis SEKÄ KARTASSA ETTÄ SAATAVISSA IRRALLISINA LÄHTÖPAIKALTA. Tieto on korjattu ohjeisiin.

 

Kuka hoitaa ensiavun kisoissa? 

Ensiavusta vastaa Tarja Kunnala.

 

Sunnuntain matkat Lähtö 1:een hieman epäselvät. Ohjeissa sanotaan, että L1:een matkaa 1200 m. Mutta toisaalta näyttösarjoissa 800+1300 m. Onko olemassa kaksi eri L1:stä vai miten tämä pitäisi tulkita? 

Käytössä on yksi Lähtö 1, joka on yhteinen näyttösarjoille ja muille L1:n sarjoille. Näyttösarjojen pidempi lähtömatka johtuu siitä, että lähtökynnys ei sijaitse suoraan lähtöihin vievän reitin varrella vaan sivussa siitä. Muut sarjat jatkavat siis suoraan kohti lähtöä kohdassa, jossa näyttösarjalaiset poikkeavat reitiltä lähtökynnyksen suuntaan.

 

Onko matkat lähtöön mitattu linnuntietä? 

Matkat on mitattu lähtöön kuljettavaa reittiä pitkin.

 

Onko sunnuntain matka esilähtöön/lähtöön oikein mitattu? Tänään heitti ½kilometriä. Tais moni myöhästyä! 

Matka huomiseen lähtöön on tarkastettu ja ilmoitetun mukainen. Kannattaa kuitenkin varata riittävästi aikaa lähtöön siirtymiseen.

 


Miksi kaksikkoa Kyburz Regborn ei hylätty miesten pitkän matkan kilpailussa? GPS seurannan mukaan juoksivat selvästi läpi pistepellon. Käsitykseni mukaan pistepelto on ehdottomasti kiellettyä aluetta! Toiminta antaa huonoa esimerkkiä kansallisen tason suunnistajille sekä harrastesuunnistajille!

Olet oikeassa siinä, että Suomen kansallisissa kilpailuissa ja kuntorasteilla pistepellot ovat yleisesti kiellettyä aluetta. Osallistujien onkin tärkeää pitää mielessä, että kilpailuissa ja muissa tapahtumissa noudatetaan aina järjestäjien ohjeita ja kilpailujen osalta myös joko kansallisen tai kansainvälisen liiton sääntöjä. Kansainväliset ja kansalliset säännöt eroavat kuitenkin paikoin toisistaan.

Maailmancupin kilpailussa pistepellot eivät olleet automaattisesti kiellettyä aluetta, vaan maanomistajien kanssa sovitut kielletyt alueet oli erikseen merkitty karttaan violetilla painatuksella. Joukkueenjohtajien palaverissa (ks. https://eventor.orienteering.org/Documents/Event/1451/1/TOM2-slides-26.5.2017) tämä oli selkeästi esitetty eikä kyseistä peltoa oltu merkitty kielletyksi, joten mainitut kilpailijat toimivat sääntöjen mukaan.

Jostain syystä kärkikaksikko teki niin erikoisen (ja huonon) reitinvalinnan, että se yllätti varmasti kaikki, sillä tuskin kukaan oli odottanut maailman huippujen päätyvän pellolle kyseisessä kohdassa. Tästä reitistä ei siis kannata kenenkään ottaa oppia.