Ratamestarin lausunto

Tämän vuoden Prisma-rastit piti alunperin järjestää kahdessakin eri maastossa, mutta helatorstain ajankohta juuri ennen 10milaa sai ensiksi säästämään uuden maaston Pusulassa vuodelle 2024. Alkuperäisen kakkosvaihtoehdon kohdalla kuitenkin ilmeni haasteita maastonkäyttölupien kanssa, joten kisat siirrettiin vielä kevään aikana Outamoon, missä maisemissa on viimeksi juostu kilpaa 15 vuotta sitten Prisma-rastien ja Huippuliigan merkeissä. 

Maasto ei tuon jälkeen ole kokenut suuria muutoksia. Metsäkoneita ei ole alueella liikkunut ja suurin osa sarjoista pääseekin suunnistamaan radat kokonaisuudessaan alueella, missä metsänhoidollisia toimenpiteitä ei ole tehty laisinkaan. Vaikka metsäkoneen jälkiä ei maastossa ole, tuovat  lumen ja tuulen vuoksi kaatuneet puut oman hidasteensa. Kaatuneita puita on muutamilla alueilla runsaammin. Puunkaadot on kuitenkin otettu ratasuunnittelussa huomioon.

Kuten edellisille Prisma-rasteille Outamossa osallistuneet ehkä muistavat, tarjoaa maasto kohtuullisen reilusti fyysisiä haasteita mäkien muodossa. Tämä ja maaston tarjoamat suunnistukselliset haasteet huomioiden keskimatkan radat ovat kilometreissä tällä kertaa verrattain lyhyet ja kilometrivauhdit tuskin tulevat päätä huimaamaan. 

Outamon polkuverkosto on varsin vähäinen ja siksi lasten ratojen suunnittelu toi haasteensa. Ratamestarien onneksi Lohjanjärven ranta tarjoaa turvallisen reitin, johon tukeutua ratasuunnittelussa nuorimpien osalta. 

Koska maastoalue on pieni, on rasteja jouduttu sijoittelemaan hyvinkin lähelle toisiaan. Muistutammekin vielä kaikkia tarkastamaan jokaisella rastilla koodin hylkäysten välttämiseksi. 


Tervetuloa kisaamaan Lohjalle!

Ratamestarit Eemeli Suominen ja Klaus Vänttinen