Kilpailuohjeet

PRISMA rastit 29.5.2014 Inkoo

Kilpailuohjeet

 

Huom! Lopulliset ohjeet kisapäivänä kilpailukeskuksessa

Kilpailun johtaja: Kari Mamia
Ratamestarit: Ryhmän johtaja Arvo Paulin, ratamestari Veijo Kurvinen, Huippuliigan ratamestari Sami Levijoki, lasten ratamestari Klaus Vänttinen
Valvoja: Raul Röman, Ok Raseborg ja Tauno Haapasaari (WRE TA), Lahden Suunnistajat 37
Tuomarineuvosto:
Puheenjohtaja: Jouko Jylhä Espoon Suunta
jäsen: Tuija Soanjärvi Lynx
jäsen: Ossi Autio HyRa

Kilpailuissa noudatetaan SSL:n ja WRE:n  kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita.

Kartta

Offsetpainettu 5/14, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m. Kartan koko A4. Kartat ovat muovisuojuksessa. Rasti- ja tukireitillä on tulostekartta kokoa A5. Kartan saa lähtöhetkellä lähdöissä HL ja 1. Lasten sarjojen lähdössä 2, katso erillisohjeet. Mallikartta nähtävissä lähdöissä.

Maasto


Tämän vuoden Prisma-rastit ja Huippuliiga suunnistetaan Inkoossa maastossa, josta aikaisempi kartta on vuodelta 1991. Maasto on tyypillistä Etelä-Suomen rannikkoalueen avokalliomaastoa. Korkeuserot ovat kohtuulliset, 30-35 metrin luokkaa enimmillään. Maastossa kohtuullisen vähän teitä ja polkuja, lisäksi maaston halkaisee suurjännitelinjat. Rasteja on paljon lähekkäin, joten tarkkuutta rastikoodien kanssa, ettei tule turhia hylkäyksiä.

Huomioita: Maastossa on tien reunalla noin 80 metrin matkalla korkea kapea kantokasa, jonka ylitys on hankalaa tai lähes mahdotonta. Vaikka kartalla on tiheämpi vihreä viivoitus, se ei alueen kapeudesta johtuen tahdo erottua, joten katso paikka mallikartasta jottei se tule yllätyksenä.

Huippuliiga

Huippuliigassa on käytössä GPS-seuranta. Numeroina käytetään numeroliiviä. Sekä numero- että GPS-liivit ovat kilpailijoiden noudettavissa jo ennen omaa lähtöaikaa HL-lähtöpaikan välittömästä läheisyydestä. Numero- ja GPS-liivit palautetaan kilpailusuorituksen jälkeen järjestäjien ohjeiden mukaisesti.

Sekä miesten että naisten sarjassa on kartanvaihto noin puolessa välissä rataa. Kartanvaihto tapahtuu omatoimisesti, niin että kilpailija jättää alkuradan kartan ja ottaa itse ämpäristä uuden kartan. Kartanvaihtorasti on miehitetty.

Verryttelyalue on muiden sarjojen tapaan pysäköinnissä jaettavalla verryttelyaluekartalla.

Huippuliigan D 21 E -sarjan ensimmäinen lähtö 10.00 ja H 21 E -sarjan ensimmäinen lähtö 11.10.

Sarjat ja matkat sekä lähdöt:   (K = keskimatka ja P = pitkämatka)

Sarja

Matka

Lähdöt

H21E

K 5,0

HL

H21EB

K-5,4

1

D21E

K 4,0

HL

D21EB

K-4,2

1

H21A1

K 6,2

1

H21A2

K 6,0

1

H21C

K 3,2

1

H35

K 5,6

1

H40

K 5,5

1

H45

K 5,3

1

H50

P 6,0

1

H55

P 5,8

1

H60

P 5,6

1

H65

P 5,3

1

H70

P 3,9

1

H75

P 3,5

1

H80

P 2,4

1

H85

P 2,4

1

H20

K 5,6

1

H18

K 5,3

1

H16

K 4,7

1

H15

K 4,3

1

H14

 3,0

2

H13

 2,5

2

H12

 2,2

2

H12 TR

 1,8

2

H10 RR

 1,8 /2,5

2

D21A

K 4,6

1

D21C

K 3,2

1

D35

K 4,2

1

D40

K 3,6

1

D45

K 3,5

1

D50

P 4,4

1

D55

P 4,4

1

D60

P 3,9

1

D65

P 3,6

1

D70

P 2,4

1

D75

P 2,4

1

D80

P 2,4

1

D20

K 4,2

1

D18

K 3,6

1

D16

K 3,5

1

D15

K 3,1

1

D14

P 2,7

2

D13

P 2,4

2

D12

P 2,1

2

D12 TR

P 1,8

2

D10RR

P 1,8 /2,5

2

 

   

 

 

 

Kunto A

5,6

3

Kunto B

2,7

3

 

Viimeinen rasti:
Kilpailussa on kaksi eri viimeistä rastia. Huippuliigalla on oma ja muilla radoilla oma viimeinen rasti. Viimeisillä rasteilla yhteisiä pisteitä RR- ja suorien ratojen kanssa. Kaikissa näissä pisteissä olevissa leimasimissa on sekä RR- että tavallinen koodi, leimaamisen voi suorittaa millä tahansa rastilla olevalla leimasimella.

Viimeisiltä rasteilta on yhtenäinen viitoitus maaliin. Huippuliigalla on oma loppuviitoitus ja muilla radoilla oma loppuviitoitus.

Lähdöt


Lähdön HL ohjeet:
Sarjat H/D 21E. Huippuliigan lähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta. Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan viisi minuuttia ennen lähtöaikaansa, samalla gps-laite asetetaan kilpailijan yllä olevaan gps-liiviin. Neljä minuuttia ennen lähtöä on saatavilla rastimääritteet ja Emit-tarkistuslipukkeet. Kolme minuuttia ennen lähtöä Emit-kortin nollaus. Emit-kortin nollaus on kilpailijan vastuulla. Kilpailukartta on nähtävillä kaksi minuuttia ennen lähtöä. Minuutti ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy lähtöportille. Kilpailija saa kartan ja lähtöluvan lähtöhetkellä. Numeroliivit kerätään pois maaliintulon jälkeen.

Lähdön 1 ohjeet:
Sarjat H/D 15-85. Matkaa 2000 m maantietä pitkin. Opastus lähtöön on merkitty keltaisella nauhalla. Opastus alkaa opaspaalulta. Lähtöviitoitusta tulee seurata eikä siltä saa poiketa tien vasemmalle puolen. Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaansa jossa tarkistetaan kilpailunumero. Kolme minuuttia ennen lähtöä on Emit-kortin nollaus. Emit-kortin nollaus on kilpailijan vastuulla. Kilpailukartta on nähtävillä kaksi minuuttia ennen lähtöä. Minuuttia ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Lähdöstä lyhyt viitoitus K pisteelle. Lähtö suljetaan 15 min. viimeisten lähtöaikojen jälkeen.

Lähdön 2 ohjeet:
Sarjat H/D 14 ja nuoremmat sarjat. Lähtöön matkaa 1000 m ja opastus lähtöön on merkitty sinisellä nauhalla. Opastus alkaa opaspaalulta.
5 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan nimellä ohjausasemalle, jossa RR- ja TR-sarjojen kartat ovat näkyvillä ratoineen ja muiden sarjojen karttoihin on piirretty K-piste (ei koko rataa). Ohjausasemalla on opastaja, joka neuvoo tarvittaessa ja ohjaa tutustumaan mallikarttoihin.
4 minuuttia ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti.
3 minuuttia ennen lähtöaikaa tarkistetaan lähtöaika ja Emit-kortti.
2 minuuttia ennen lähtöaikaa RR-sarjalaisille annetaan kilpailukartta ja heitä opastetaan. TR-sarjalaiset saavat myös oman kilpailukarttansa. Muilla sarjoilla on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.
1 minuutti ennen lähtöaikaa H/D12-14 -sarjalaiset saavat itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja katsoa sitä. RR- ja TR-sarjalaiset voivat edelleen tutustua rataansa.
Lähtö tapahtuu K-pisteeltä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio.
Lähtö suljetaan 15 min. viimeisten lähtöaikojen jälkeen.

Rintanumerot

Lähdöissä 1 ja 2 rintanumerot itsepalveluna lähtöpaikoilla. Omat hakaneulat. Rintanumerot kerätään pois maalissa.

Rastireitti- ja tukireittisarjojen erillisohjeet:

Rastireittiradoissa (RR) on karttaan merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia ja rastilipuissa on joka sivulla RR1, RR2 jne. tunnukset. Myös leimasinlaudassa on tämä sama tunnus. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Tukireittiradan (TR) viitoitus on sama kuin rastireitin viitoitus. Rastit ovat hieman erillään viitoituksesta ja ne on merkitty tavallisin numerotunnuksin. Tarkista rastimääritteistä numerokoodien vastaavuus.

Viimeinen rasti on sama kaikilla kilpailijoilla. Rastilla on useita leimasimia, joissa yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Voit leimata millä tahansa viimeisen rastin leimasimista. Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa kaikille yhteinen viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus. Kustakin virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia, eikä suoritusta hylätä. Tukireitillä (TR) virheellinen leimaus johtaa hylkäykseen.

Emit -tarkistuslipukkeet ja rastimääritteet

Rastimääritteet painettu karttoihin, lisäksi lähdöissä irtorastinmääritteet, ei kiinnitystarvikkeita. Lähtökarsinaan kutsutaan 4 minuuttia ennen lähtöaikaa (sarjat H/D15-). Emit-nollaus on 3 min puomilla, Emit numeroita EI tarkisteta. KATSO ERILLINEN OHJE sarjojen H/D10-14 lähtöpaikkajärjestelyistä.

Vuokrakortit:
Lunastetaan INFO:sta. Palauttamattomista korteista laskutamme 70€.

HUOM 1! Lähdössä ei vaihdeta toimimatonta Emit -korttia uuteen. Tarkista korttisi kilpailukeskuksessa 0-leimasimella. Toimimattoman kortin tilalle voit vuokrata uuden INFO:sta.

HUOM 2! SSL:n kilpailusäännöt: "Kilpailijan suoritus hylätään, kun kilpailija on käyttänyt muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia..."

Tarkista huolellisesti Emit -numerosi lähtölistoista. Virheelliset tiedot korjattava ennen kisaa sekä IRMA:an että ehdottomasti sähköpostitse timo.kokko@kokkens.fi viimeistään tiistaina 27.5. klo 20.00 mennessä. Tämän jälkeen korjaukset kisa-aamuna infon Emit -numeropisteellä.

Emit -numeroita ei tarkisteta lähdössä, joten tuntemattomalla kortilla juoksevat kilpailijat hylätään SSL:n kilpailusääntöjen mukaisesti.

Kielletyt alueet

Kiellettyjä alueita ovat kaikki pihamaat, viljellyt pellot ja karttaan kielletyn alueen merkillä painetut alueet. Kilpailukeskuksessa on ehdottomasti noudatettava kielletyn alueen viitoituksia. 

Maali

Kilpailussa on käytössä ONLINE-MAALILEIMAUS MAALILINJALLA! Puuttuva maalileima johtaa hylkäämiseen. Maali suljetaan klo 16.00.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä huoltajille ennen viimeistä lähtöaikaa. Samoin radan näyttäminen esimerkiksi vanhalta kartalta on kielletty. Reilua peliä rasteilla!

Keskeyttäneet:
Ilmoittautuvat maalissa tai juoksevat maaliin normaalisti.

Mallirasti

Kilpailukeskuksessa opaspaalun vieressä.


WC

Kilpailukeskuksessa, lisäksi matkalla lähtöihin 1 ja 2 on yksi WC.


Pesu

 Pesu kilpailukeskuksessa


Ensiapu

Kilpailukeskuksessa.


Pysäköinti

Pysäköinnistä matkaa kilpailukeskukseen enimmillään 1000 m. Maksu 2 euroa. Varaa tasaraha! Pysäköinnissä on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita.


Muksula

Kilpailukeskuksessa. Olemme varautuneet muksulassa yli 2-vuotiasiin.


Siilisuunnistus: Mahdollisuus osallistua perheen pienimille tarkoitettuun Siilisuunnistukseen, joka on suunnistusaiheinen tehtävärata kilpailukeskuksessa. Siilisuunnistus on ilmainen.

Katso erillinen lisäohje!


Palkintojenjako

Huippuliigan palkinnot jaetaan heti tulosten ratkettua erillisten ohjeiden mukaisesti. H/D14 ja alle sen olevissa sarjoissa palkittavat kutsutaan erikseen palkintojenjakoon tulosten selvittyä. H/D10RR sarjassa palkitaan kaikki tulosten ratkettua. Muilla sarjoilla palkinnot noudetaan palkintopöydältä. Palkintojen määrä/sarja ilmenee tulostaululta..
 

Tulokset nähtävillä tulostaululla kilpailukeskuksessa ja Hiidenkiertäjien kotisivuilla. Kaikki väliajat nähtävillä Hiidenkiertäjien kotisivuilla.

Kuntosuunnistus

Radat Kunto A 5,6 km vaativa ja Kunto B 2,7 km helpohko. Kartta 1:10 000, karttojen myynti lähtöpaikalla.

Kuntosuunnistuksen lähtö klo 10-12. Maksu on 8 € / rata + mahdollinen Emit kortin vuokra 3 €. Karttojen myynti vain edellä mainittuna aikana. Kuntosuunnistuksen ilmoittautuminen ja maksu on n. 450m kilpailukeskuksesta sinistä viitoitusta samaan suuntaan kuin lähtö 2. Ilmoittautumispaikassa sijaitsee myös kuntosuunnistuksen lähtö ja maali. Maaliin saavuttuaan kuntosuunnistaja palaa kilpailukeskukseen samaa reittiä, kuin on tullut kilpailukeskuksesta. Rastimääritteet painettu karttoihin, ei erillisiä määritteitä.

Kuntosuunnistajat eivät saa juosta Prisma-rastien maaliin. Kuntosuunnistukseen osallistutaan omalla vastuulla.

Kuntosuunnistuksen tulokset ja väliajat tulevat Hiidenkiertäjien kotisivuille.

Palauttamattomista EMIT korteista peritään 70€.

Muuta:

Kilpailukeskuksessa on kahvila, josta saa makkaraa, sämpylää ja muuta pientä purtavaa.

Seurateltat voi pystyttää kilpailukeskuksen peltoalueille.

Kilpailua seuraavana tiistaina 3.6.2014 klo 17-18.30 Hiki-rastit. Kuntorasteilla on eri radat kuin Prisma-rasteilla. Matkat: 8,8 km, 6,5 km, 5,0 km, 4,0 km ja 2,8 km sekä rastireitti. Offsetpainettu kartta ja radat.

Hiidenkiertäjien suunnistusmaastot ovat JATKUVASTI kilpailu- ja harjoituskiellossa, koska kaikissa maastoissa on kiellettyjä alueita. Harjoittelu niillä tulee tapahtua johdetusti Lohjan Liikuntakeskuksen / Hiidenkiertäjien kautta. Näin olemme sopineet maanomistajien ja metsästysseurojen kanssa. Toivomme, ettei kukaan yksittäinenkään suunnistaja rikkoisi meidän ja maanomistajien välistä luottamusta menemällä "omin luvin" maastoihin ja mahdollisesti kielletyille alueille. Harjoittelusta tulee sopia etukäteen Hiidenkiertäjien kanssa. Harjoituskarttoja voi hankkia ottamalla yhteyttä: Arvo Paulin p. 044-3039419.