Aikuisten tsemppari

Vuosi 2021:

Ei valittu.


Vuosi 2020:

Vuoden 2020 Hiidenkiertäjien aikuisten tsemppari on Olli-Pekka Koistinen. OP piti HiKin värejä pinnalla läpi vaikean kilpailukauden. Hän osoitti sitoutumista seuraan osallistumalla mm. aktiivisesti leireille ja kaikkiin Viestiliigan kilpailuihin. Onnittelut OP!

Kuvat: EsSu ja P. Luoma.

Olli-Pekka haastattelussa:

1. Kerro itsestäsi

Oulussa syntynyt, Mikkelissä teinivuotensa viettänyt ja nykyään Espoon Leppävaarassa hitaasti vanheneva entinen maajoukkuesprintteri. Työkseni kehittelen algoritmeja Suunnon kelloihin, ja samalla yritän edelleen treenata sen verran kuin jalat kestävät.

2. Mikä on paras suunnistusmuistosi?

Yksi mieleenpainuvimmista tapahtumista oli Salpa-Jukola 2011, jossa pääsin uutena deltalaisena ensimmäistä kertaa mukaan viestin kärkikahinoihin. Henkilökohtaisena tavoitteenani oli olla ensimmäisenä jussina legendaarisen Jukola-saunan lauteilla, ja olinkin opetellut tarkasti reitin vaihtoalueelta telttasaunalle ja tilannut kisakassini valmiiksi hollille. Tavoite kirkkaana mielessä pääsin avausosuudella jopa hieman karkaamaan kärkiletkalta, ja pakko myöntää että se on aika ainutlaatuinen fiilis kun hämärtyneessä kesäillassa ylität koskematonta peltoa täydessä hiljaisuudessa ja samalla tajuat että jossain takana sinua jahtaa se sama tuhatpäinen sonnilauma, jonka jalkoihin meinasit jäädä lähtökiihdytyksessä. Vaikka johto ei aivan vaihtoon asti pitänytkään, niin radiohaastattelijoita väistämällä onnistuin lopulta helposti tavoitteessani ja ehdin nautiskella tyhjillä lauteilla jopa muutaman palautusjuoman ennen seuraavaa asiakasta. Ilmeisesti temppu teki ainakin jonkinlaisen vaikutuksen, sillä tuo seuraava saunoja on nykyään esimieheni.

3. Vinkkisi Hikin nouseville tähdille.

Jos urheiluun satsaaminen kiehtoo, niin ei kannata asettaa etukäteen rajoja omalle kehitykselle. Sopivalla tavalla ja tarpeeksi pitkään harjoittelemalla ihminen pystyy uskomattomalta tuntuviin suorituksiin, mutta ei kannata myöskään odottaa huipputuloksia liian nopeasti. Hurjia määriä tai rääkkitreenejä olennaisempaa on kehittää pitkäjänteisesti oikeita ominaisuuksia ja huolehtia siitä, että kroppa toimii oikein ja pysyy vastaanottavaisena. Silloin treeni puree ja vammoilta vältytään. Sekä määrä että teho kasvaa luontevasti laadukkaan harjoittelun mukana, kun keho alkaa sietää ja kehityksen jatkuminen vaatiakin enemmän. Nuorena kiinnittäisin erityistä huomiota nopeusominaisuuksiin, sillä niitä voi myöhemmin tulla ikävä, kun kestävyys paranee sille tasolle että nopeus alkaa rajoittaa kestävyyssuorituksenkin kehittymistä. Ja jos oikeasti päätätte haluta huipulle, etsikää ympärillenne parhaat asiantuntijat mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Urheilu on lopulta helppoa ja yksinkertaista, kunhan tietää mitä tekee.

4. Mitä odotat tältä suunnistuskaudelta.

Eniten odotan sitä, että pystyisi nauttimaan rakkaasta harrastuksesta seuraporukassa ilman korona-huolia tai muita murheita. Mikäli olosuhteet sallivat, niin uskallan odottaa itseltäni myös viime vuosia parempaa tulostasoa.