Rastirallin ja Siilisuunnistuksen erillisohje

Siilisuunnistus

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä löytyy perheen pienimmille suunnattu Siilisuunnistus. Paikalla on aikaisemmilta Prisma-rasteilta tuttu siilihahmo.

Siilisuunnistukseen voi osallistua klo 10.30 alkaen ja se on ilmainen. Siilisuunnistus sisältää erilaisia tehtäviä mm. pöytäsuunnistusta ja frisbeetä. Kaikki Siilisuunnistukseen osallistuvat lapset palkitaan.

 

Rastiralli

Rastiralli on tarkoitettu kaikille lapsille, jotka haluavat kokeilla kilpailumaastossa ja –radalla suunnistusta. Radan voi kiertää yksin, pareittain tai ryhmässä, myös aikuinen saattaja voi lähteä mukaan.

Rastirallissa voi kiertää H/D10RR-, H/D12TR-, H/D12- tai H/D 13-sarjan kilpailuradan kilpailusarjojen päätyttyä. Tarkemmat tiedot lasten radoista ja viitoituksista löytyvät kilpailuohjeista.

Rastirallin ilmoittautuminen ja lähtö
Ilmoittautumisia otetaan vastaan kilpailupäivänä klo 10.30-12.00 Infossa. Osallistumismaksu 4 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistuja saa Infosta maksukuitin, joka on oltava mukana lasten lähdössä.

Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujille näytetään Rastirallin maali-kyltti. Kyltti viedään maastoon ja maalileimaus tehdään viimeisen rastin jälkeen. Toimihenkilö on maalileimauksessa paikalla ohjaamassa lapsia.

Lapset menevät kilpailukeskuksesta itsenäisesti tai vanhempiensa ohjaamana lasten lähtöön (Lähtö 3). Kilpailukeskuksesta lähtee viitoitus lähtöpaikalle, jonne on matkaa runsas kilometri. Lähtöpaikalla on oltava kello 12.30.   

Lasten lähtö lähettää Rastirallin osallistujat metsään normaalin lasten lähdön käytäntöjen mukaisesti noin10 minuuttia viimeisen kilpailijan lähdöstä (ks lähtö 3, ohjeet). Huom. Rastirallin osallistujan on esitettävä Infosta saatu maksukuitti  lähdössä – ilman kuittia ei saa karttaa.

Rastirallin Emit-kortit

Rastirallissa saa käyttää omaa Emit-korttia tai sen voi vuokrata Infosta, vuokrakortin hinta 3 euroa. Vuokrattu Emit-kortti palautetaan Infoon.  Kadonneesta Emit-kortista peritään 70 euron maksu. Radan voi kiertää myös ilman Emit-korttia. Omat väliajat saa Infosta.

Rastirallin maali

Rastirallin maali sijaitsee viimeisen rastin jälkeen ennen maaliviivoitusta tai sen alussa. Toimihenkilöllä on Rastirallin maali –kyltti sekä maalileimasin.

Maalileimauksen jälkeen Rastirallin osallistujat seuraavat maaliviitoitusta sen ulkopuolella kohti kilpailukeskusta.

HUOM! Rastiralliin osallistujat eivät juokse varsinaiseen kilpailumaaliin. Rastirallin tuloksia ei julkaista.  Rastien väliajat tulostetaan tarvittaessa Infossa.

.