Kirsi Nurmi ja Oskari Liukkonen voittoihin PRISMA-iltapikassa

13.8.2020

Kirsi Nurmi säntää kohti maalia

Karnaistenkorven maasto haastoi kilpailijat tarkkaan suunnistustyöskentelyyn...

Keskiviikkoillan PRISMA-iltapikakilpailu saatiin viedä läpi hyvässä loppukesän säässä ja sadepilvetkin pysyivät onneksi pois kilpailupaikalta aivan kisakeskuksen purkutalkoiden loppumetreille asti.
Kovinta vauhtia Karnaistenkorven maastossa ratamestari Jarkko Saarisen laatimilla D21- ja H21-sarjojen radoilla pitivät SK Pohjantähden Kirsi Nurmi sekä Hiidenkiertäjien Oskari Liukkonen.

Kirsi Nurmen (34.53) suoritus naisten pääsarjassa oli varsin vakuuttava voittomarginaalin ollessa 1.34 ja 1.47 lähimpiin uhkaajiin Kooveen Miia Niittyseen ja Johanna Hulkkoseen. Nurmi otti kilpailun johtopaikan radan toisella rastilla ja piti asemansa kisan loppuun asti lukuun ottamatta viidennen rastin pientä virhettä, jonka seurauksena Johanna Hulkkonen nousi hetkellisesti kilpailun johtoon. Naisten kisan voittajan takana käytiin kova kamppailu muista palkintosijoista neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneiden Paimion Rastin Ina Westerlundin ja MS Parman Sanna Paukkusen jäätyä vain 13 ja 17 sekuntia kolmannesta tilasta.

Miesten kilpailun voitto oli kahden kauppa Oskari Liukkosen (33.00) ja Turun Metsänkävijöiden Samu Heiskan (33.08) välillä. Liukkonen avasi kilpailun vauhdikkaammin ja piti johtopaikkaa ensimmäisillä rasteilla, kunnes Heiska nousi kärkeen kuudennella rastilla vain menettääkseen johtopaikan kolme rastia ennen maalia. Maalissa ero kahden kärkijuoksijan välillä oli vain 8 sekuntia HiKi:n Liukkosen hyväksi. Kolmanneksi miesten kilpailussa sijoittui Lynxin Aapo Leskinen. Myös miesten kisan kolmannesta tilasta käytiin tasainen kamppailu kärkikaksikon takana, sillä MS Parman Topi Penttinen ja Lynxin Antti-Pekka Leskinen joutuivat taipumaan Aapo Leskiselle vain 13 ja 18 sekunnin erolla.

Myös muissa sarjoissa käytiin tasaisia kamppailuja voitosta, mm. H40-sarjassa Janne Weckman (30.41) kukisti Petteri Muukkosen (30.42) yhden sekunnin marginaalilla. Nuorten sarjoissa voittoihin juoksivat OK Raseborgin Karl Emil Lemström (H18), Lynxin Florian Fritzen (H16), Hiidenkiertäjien Atte Kavonius (H14), Espoon Suunnan Anton Kemppi (H13),  Hiidenkiertäjien Väinö Pellikka (H12), Lynxin Aaron Forsman (H12TR), Rasti-Vihdin Raiku Ristiniitty (H10RR), Espoon Suunnan Elli Suntioinen (D20), Hiidenkiertäjien Saana Nikkinen (D16), Hiidenkiertäjien Virna Pellikka (D15), Lynxin Saana Viskari (D14), Espoon Suunnan Martta Kankaanpää (D13), SK Uusi:n Roosa Muukkonen (D12), Helsingin Suunnistajien Alina Siivola (D12TR) ja Vehkalahden Veikkojen Selma Weckman.

Kisan tulokset ovat nähtäville Kokkensin tulossivulla

Ratamestarit toivovat runsaasti reittejä Reittihärveliin

Jos et jos saanut palkintoa kisapaikalla, käythän täyttämässä yhteystietosi palkinnon toimittamista varten täällä.

Hiidenkiertäjät kiittää kaikkia osallistujia, maanomistajia ja muita yhteistyökumppaneita onnistuneesta tapahtumasta. Tervetuloa PRISMA-rasteille taas ensi vuonna helatorstaina 13.5.2021.