Laavujen Kierroksella Karnaistenkorvessa voi kokeilla suunnistusta

2.10.2021

Lohjan Liikuntakeskuksen järjestämän Laavujen Kierroksen vuoden 2021 toinen tapahtuma järjestetään Karnaistenkorvessa sunnuntaina 3.10. klo 11-13. Perheillä on patikkareitillä erinomainen tilaisuus kokeilla suunnistusta.

Hiidenkiertäjät on tehnyt opastetun rastireitin vaellusreitin alkupäähän. Noin kilometrin mittaisella suunnistusreitillä on neljä rastia. Rastilta toiselle kulkee valkoinen viitoitus, mutta rastit voi löytää myös kartan avulla ”oikaisemalla” eli reitinvalintoja tekemällä. Rata sopii erinomaisesti kaiken ikäisille, mutta on turvallinen tapa etenkin perheen pienimmille harjoitella suunnistuksen alkeita.

Rastireittikarttaan on painettu yleisimpien karttamerkkien selitykset. Lähdössä saa myös kevyen opastuksen suunnistuksen alkeista.

Halukkaat voivat mitata radalla myös aikaansa elektronisella rastileimausjärjestelmällä. Laavujen Kierroksen rastireitin tulokset julkaistaan täällä.

Jos suunnistuskärpänen puraisee Laavujen Kierroksella tai muuten syksyn kuluessa, voi omatoimisesti rasteja etsiä Hiidenkiertäjien kiintorastikarttojen avulla. Kiintorastikarttoja eri maastoista on tulostettavissa täältä: https://www.hiidenkiertajat.fi/kuntosuunnistus/kiintorastit/

Myös älypuhelimen avulla suunnistettava MOBO on mainio tapa tutustua uusiin maastoihin vaikkapa lomamatkoilla. MOBO-ratoja löytyy Lohjalta, mutta myös kaikkialta Suomesta ja muualta Euroopasta: https://www.hiidenkiertajat.fi/kuntosuunnistus/mobo-mobiilisuunnistus/

Keväällä 2022 Hiidenkiertäjät järjestää suunnistuskouluja sekä aikuisille että lapsille.