Toisen adventin pähkinä ja sen ratkaisu

4.12.2022

Tässä rastiväli Hiidenkiertäjien järjestämiltä PRISMA-rasteilta vuodelta 2015 Lohilammelta, Karjalohjalta. Kyseinen väli on molempien pääsarjojen rastiväli 1-2. Mitä reittiä pitkin suorittaisit rastivälin mahdollisimman nopeasti? 



Ratkaisu::

Rastivälille nähtiin kilpailussa molemmissa sarjoissa useita erilaisia toteutuksia.

Nopein rastiväliaika juostiin molemmissa sarjoissa sinistä reittiä (n. 1920m) mukaillen. Alun vihreän jälkeen reitti kulkee pitkin valkoista metsää, avokallioita ja pieniä pätkiä metsäautoteitä. Viimeiseltä metsäautotieltä on helppo suunnata rastille. 

Oranssi valinta (n. 2460m) hyödyntää sinistä valintaa enemmän tietä, jonka johdosta matkaakin kertyy reippaammin. Kyseisen valinta ei ollut kilpailijoiden suosiossa. 

Violetti reitti (n. 2030m) on aika suoraviivainen, mutta välin keskellä olevan tiheikön laita ei varmastikaan tarjoile nopeinta juoksualustaa. Rastin lähestyminen näyttää myöskin hitaalta. 

Punainen valinta (n. 2660m) hyödyntää teitä ja polkuja maksimaalisesti. Kuljettava matka on kuitenkin huomattavasti muita valintoja pidempi. Rastinoton ei pitäisi olla ylhäältä tuleviin verrattuna vaikeampaa. 

Rastiväliviivaa (1790m) on tietenkin lyhyin matka. Lähes suora reitinvalinta on kilpailukykyinen valinta, jos metsäjuoksukuntoa ja suunnassa kulku -taitoa löytyy. 

Hyviä rastiväliaikoja juostiin myös näitä reitinvalintoja yhdistellen.