Tutustu Lohjaan suunnistuksen kortteli- ja kyläkiertueella!

14.10.2023

Suunnistuskausi ei suinkaan ole vielä ohi! Hiidenkiertäjät järjestää loka-marraskuussa koko perheen matalan kynnyksen suunnistustapahtumien sarjan. Eri kylissä ja kaupunginosissa olevat suunnistusradat sopivat niin lajia kokeileville kuin kokeneillekin suunnistajille. Vasta-alkajat saavat suunnistusoppia ja ohjausta hyödyllisen taidon omaksumiseen.

Jokainen tapahtuma on osallistujalle maksuton. Osallistujat eivät tarvitse kuin sään mukaiset ulkoliikuntavarusteet, muun tarvittavan saa tapahtumasta. Tapahtumissa on pysäköintitilaa rajoitetusti. Siksi olisikin hyvä, jos mahdollisimman moni reippailisi paikalle jalan, pyörällä tai kimppakyydein.

Jokaisessa tapahtumassa on useampi suunnistusrata, jotka ovat Hiidenkiertäjien nuorten kesätyöntekijöiden käsialaa. Radat kiemurtelevat turvallisessa ympäristössä, eikä eksymistä tarvitse pelätä. Kokeneet suunnistajat taas voivat haastaa itsensä vauhdikkaaseen menoon; vain oikeilla reitinvalinnoilla ja virheettömällä suorituksella kellottaa itselleen kärkiajan.

Rastit ovat paikoillaan radoilla kahden tunnin ajan. Matkaan voi lähteä milloin itselle sopii. Suunnistusratojen lisäksi etenkin perheen pienimmille on tarjolla muitakin suunnistustaitoja kehittäviä harjoituksia.

700-vuotista juhlaa tänä vuonna viettävä Lohja on laaja. Hiidenkiertäjien suunnistuksen kortteli- ja kyläkierros tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua kaupungin eri osiin. Juhlavuoden tapahtumiin kuuluvan suunnistuskierroksen kaikkiin tapahtumiin osallistuvien kesken arvotaan palkintoja.

Lue lisää tästä!