Virnalle EM-kultaa viestissä

27.6.2023

Nuorten EM-kisat päätettiin sunnuntaina Bulgariassa Suomen tyttöjen niin 16- kuin 18-vuotiaiden viestivoittoihin. Hiidenkiertäjien Virna Pellikka juoksi W18-sarjan joukkueessa (Pellikka-Punto-Ojanaho). Virnalle EM-viestivoitto oli uskomattoman hienosti jo kolmas. "Tämä oli todella hieno tapa päättää omat suoritukset nuorten EM-kisoissa. Kaiken lisäksi oli upeaa, kun 16-sarjan tytötkin onnistuivat. Seuraavaksi käännetään katseet nuorten MM-kisoihin ja valmistaudutaan siihen", Pellikka iloitsi.

Lauantaina Virna uurasti pitkältä matkalta upeasti pronssia tarkan suunnistuksen ja vahvan juoksun ansiosta. "Katsoin ensimmäisillä rastiväleillä koko radan läpi ja tuli sellainen fiilis, että juuri tällaiseen rataan on valmistauduttu hyvin ja nyt vain tarvitsee toteuttaa suunnitelman mukaan. Siinä myös onnistuin. Kaikkeni jätin radalle ja olen todella tyytyväinen", kertasi Pellikka kisan jälkeen.
Atte Kavonius oli pitkällä matkalla hienosti 15. "Noo ei kyllä päässy mäissä mihinkään, yks minuutin virhe alussa. Muuten henkistä heikkoutta kun ei halunnut mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ja maalissa ei ollu ees väsynyt", Kavonius kommentoi omaa suoritustaan.


Perjantaina oli juostu sprintit ja niissä Virna sijoittui sijalle 14 ja Atte sijalle 64.

Nuorten EM-kisoissa edustivat Viroa hienosti myös Hiidenkiertäjien Liise Lillelaid (W16) (sprintti 12., pitkä 29. ja viesti 13.), Maria Eller (W18) (sprintti 63., pitkä 47. ja viesti 21.) ja Harriet Koppel (W18) (sprintti 30., pitkä 27. ja viesti 21.).

Kuvat: Milka Reponen/SSL ja EYOC-kuvapankki..