Ajankohtaista

Viikonloppuna lauantaina suunnistetaan Ruotsissa Tukholman lähistöllä yli 10000 suunnistajan voimin Ruotsin suurin viestikilpailu 25 osuuksinen 25Manna. Kilpailua voi hyvällä syyllä pitää pitkän suunnistuskauden päätösreissuna, vaikka kotimaista suunnistuskautta onkin vielä muutaman kilpailun verran jäljellä lokakuun lopulla. HiKi on perinteisesti mukana kahdella joukkueella ja yli 50 henkisellä porukalla.
Ensi vuoden yöttömänyön Jukolaan on aikaa noin kahdeksan kuukautta. 10 henkinen hikiläisryhmä oli tutustumassa reilun 30 suunnistuskilometrin sekä yli 100 rastivälin verran Rovaniemen postikorttikauniisiin metsiin ja maisemiin.
Olympiakomitean lanseeraman Seurasydän-kampanjan yksi kohokohtia on tiistai 24.9. vietettävä Seurapaitapäivä. Tänään kannustetaan seuroissa toimivia ihmisiä pukeutumaan niin sanotusti omaan väriin töissä, koulussa, vapaa-ajalla, kotiaskareissa tai missä tahansa liikkuukin. Kampanjan tärkein sanoma on yhteisöllisyys, joka on aina ollut merkittävin kivijalka seuratoiminnassa ja talkootyössä.
Jenny Patanan hyvin sujunut kausi, ja ennen kaikkea hienosti mennyt viikonloppu toi maajoukkue-edustuspaikan lokakuun lopulle Kiinaan.
Jenny Patana onnistui vihdoinkin saavuttamaan hänen ensimmäisen suunnistuksen SM-mitalin SM-sprintistä Forsassa. Ei kirkkaammat mitalitkaan kaukana olleet, kun ero hopeaan oli 5 sekuntia ja kultaan 6 sekuntia.
Naisten kolmikko Annika Rihma, Roosa Hämäläinen ja Jenny Patana suunnisti hienosti neljänneksi. Miehet taipuivat 17. Herrasmiehet Manne Suominen, Petri Harjamäki ja Marko Loukkalahti hopealle H50-sarjassa
Varma syksyn merkki on kirkkaiden valojen loiste rastienhaussa. Useilla kuntorasteilla ympäri Suomea viimeisillä rastikerroilla on mahdollisuus tutustua Jukolasta suurelle yleisölle tuttuun yösuunnistukseen. Myös HiKin viimeisillä kolmella rastikerralla on tuttuun tapaan mahdollisuus kiertää radat lamppu päässä.
Kalevan Rastin Mikka Kirmula sekä Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen olivat pääsarjojen voittajat Fiskarsin historiallisessa v. 1966 MM-kisamaastossa. Kaiken kaikkiiaan Fiskarsissa kilpailtiin SM-mitaleista 31 eri sarjassa 15-vuotiaasta aina 85-vuotiaisiin asti.
Pitkän matkan Suomenmestaruuksista kilpaillaan viikonloppuna Fiskarissa sekä tiistaisten HIKI-rastien loppurustistus alkaa Nummi-Pusulan Lintukiimassa.
Ohessa SM-pitkien matkojen kisoihin 7.-8.9.2019 talkoisiin ilmoittautuneiden jako eri tehtäviin.
RSS ATOM