Talven treenit hyvässä vauhdissa

5.11.2019

Tämä maisema on tuttua hikiläisjunioreille tiistai-iltapäivisin
Tämä maisema on tuttua hikiläisjunioreille tiistai-iltapäivisin

HiKin talvikauden viikkotreenit on alkanut hyvässä hiessä. Maanantaina kuntopiiriä Routiolla, tiistaina nuorten suunnistustreeni illan pimeydyttyä, keskiviikkona nuorten salivuoro erilaisin leikein ja pelein, torstaisin akatemian yötreeniä uudellamaalla ja viikonloppuisin nuorten pidemmät vaellukset yms. Edustuksen vuoden 2020 info-leiri HiKin 50v juhlaviikonloppuna marraskuun loppupuolella.

Maanantaina alkanut kuntopiiri keräsi yli 20 ikähaitarilla 10-70 -vuotiasta hikiläistä hikoilemaan Roution koulun saliin. Siitä syntyy seurakulttuuria, kun eri ikäiset ihmiset harrastavat liikuntaa ja vaihtavat kuulumisia. Talven yhteisharjoitukset, kuten maanantain kuntopiiri on mitä mainion hetki vaihtaa kuulumisia ja saada uusi viikko kivasti kuntoillen käyntiin. 

Tiistaisin on junnujen yöharjoituksia Lohjan lähialueen polkurikkaissa maastoissa erilaisin teemoin. Viime tiistaina nuorten tiistaitreeneissä oli toistakymmentä pimeää pelkäämätöntä nuorta hakemassa rasteja Kari Mamian perinteisen tunnin rogainingin merkeissä. Tänään tiistaina nuoret hakevat rasteja vesitornin rinteiltä lyhyillä perhoslenkeillä. Viikon päästä jotain muuta teemaa. Yhteistä harjoituksille on että klo 18 nuoret suuntaavat ominpäin tai aikuisten opastamana pimeään metsään kohtaamaan kulloisiakin suunnistushaasteita. Nuorten treeneihin saa luonnollisesti tulla kuka vaan ikään katsomatta. Luonnollisesti uusia ohjaajia ja / tai harjoitusten tekijöitä otetaan ilolla vastaan.

Torstaisin on ollut uudenmaan alueen yöcuppia, jossa vanhemmat saavat hyviä yhteislähtötreenejä. Näissä harjoituksissa ratavaihtoehtoja on kaksi ja harjoitukset ovat vaativia. Kun nuoret lähtevät näihin on syytä olla joku aikuinen mukana.

Viikonloppuisin tehdään yhteisiä pidempiä suunnistusharjoituksia / vaelluksia hieman harjoituksen pitäjästä riippuen.

Näillä harjoituksilla pääsee hyvin alkuun syksyn pimeinä iltoina :)

Teksti & kuva: Jarkko