Halikko-viestistä sijat 4 ja 17

27.10.2015

Aloittajat Otto ja Jukkis matkalla K-pisteelle.
Aloittajat Otto ja Jukkis matkalla K-pisteelle.
Otto loppusuoralla.
Otto loppusuoralla.

Kisakauden päättävä viesti käytiin lauantaina Salossa.

Lauantaina päätettiin kilpailukausi aurinkoisessa syyssäässä Salossa, jossa Angelniemen Ankkuri järjesti perinteisen Halikko-viestin. Hiidenkiertäjät oli mukana kolmen 15-henkisen joukkueen voimin.
 

Ykkösjoukkueen aloittajan paikan oli saanut Otto Loukkalahti, joka hoiti homman mallikkaasti ja tuli vaihtoon seitsemäntenä, pari minuuttia kärjessä vaihtoon viilettäneen Laihian Lujan joukkueessa juosseen Toni Saaren jälkeen. Eroa muihin loppuun asti kärjessä pysyneisiin joukkueisiin oli kuitenkin vain 1,5 minuutin verran.

Vaikka HiKin kakkososuuden juoksijat Benjamin Tulonen, Jari Laitamäki ja Anders Åkerman pääsivätkin jo valmiiksi hyvissä asemissa metsään, kolmikko sai nostettua sijoitusta ja otettua kärkeäkin muutaman sekunnin kiinni. Vaihtosija oli neljäs. Täytyy kuitenkin mainita, että kisan kärkikin vaihtui kakkososuuden aikana: MS Parman trio piti ylivoimaista vauhtia ja nosti joukkueensa melkein neljän minuutin takaa-ajoasemasta yli minuutin johtoasemaan.

Kolmas osuus oli kisan lyhin. HiKin naiset Tanja Viskari, Jenna Tulonen ja Josefina Sundman pitivät neljännen sijan ja kavensivat eron kärkeen 1.21:een. Toisin kuin muilla kärkijoukkueilla, HiKillä oli laittaa nelososuudelle kolme miestä. Juuso Viskari, Sami Levijoki ja Marko Loukkalahti pitivätkin metsässä vauhtia ja toivat musta-puna-valkoiset värit kärjessä vaihtoon 38 sekuntia MSP:n edellä. Erityismaininta menee Juusolle, joka kellotti osuuden pohja-ajan.

Vitososuus oli kilpailun toiseksi pisin ja samalla viimeinen kolmen juoksijan osuus. Ykkösjoukkueen kolmikko Tomi Närvä - Andreas Hall - Matti Kivelä teki tasaista työtä. Toisenlaisella lähtöjärjestyksellä HiKi olisi voinut olla vaihdossa ainakin hyvin lähellä jälleen kärkeen siirtynyttä MS Parmaa, mutta jätettäköön tällaiset spekulaatiot omaan arvoonsa. Vaihtosija oli kolmas, eroa MSP:hen reilut pari minuuttia ja Paimion Rastiin vajaa minuutti.

Toiseksi viimeisenä viestinviejänä oli ykkösjoukkueen vakiokalustoon kuuluva Anu Åkerman. Harmillisesti Anulle sattui tähän kisaan muutama iso virhe: pienipiirteisellä kallioalueella pari rastia antoi etsiä itseään yhteensä usean minuutin verran. Samaan aikaan kärkikaksikko Maija Sianoja ja Inga Dambe viiletti kovaa kyytiä karkuun muilta ja repi eroa muihinkin kisan kärkipään joukkueisiin. Anu tuli vaihtoon viidentenä, 11.44 MS Parman jälkeen. Koovee oli kolme minuuttia ja Lynx vajaan minuutin edellä ankkuriosuudelle lähdettäessä.

OP Koistinen lähti ankkuriosuudelle takaa-ajajan asemassa ja teki sen, mitä oli tehtävissä: tuloksena kärkeä kiinni lähes neljä minuuttia, sijoituksen nosto yhdellä sekä ankkuriosuuden kolmanneksi nopein aika Kooveen suvereenin Timo Sildin ja kaksi sekuntia nopeamman HS:n Topi Raitasen jälkeen. HiKin ykkösjoukkue oli siis lopputuloksissa neljäs, 7.18 voittaneelle Paimion Rastille jääneenä. Myös kakkosjoukkue teki hatunnoston arvoisen suorituksen ja oli kolmanneksi parhaana kakkosjoukkueena sijalla 17. Kolmosjoukkueen kohtaloksi tuli tällä kertaa hylkäys.

Paras seura -kilpailussa Hiidenkiertäjät oli kolmas ylivoimaisen MS Parman sekä Paimion rastin jälkeen.

Tulossivut ovat täällä.

-Essi Kangasaho-