40 vuotta suunnistuksen huippukisoja Lohjalla

30.4.2021

HIIDENKIERTÄJIEN PRISMA-RASTIT SUUNNITETAAN HELATORSTAINA 
Hiidenkiertäjien seurahistoriaan kunto-, juniori- ja huippusuunnistuksen lisäksi ovat liittyneet oleellisena osana Lohjan lähiseutujen hyvien suunnistusmaastojen hyödyntäminen myös kisojen järjestäjän. Vuodesta 1981 alkaen seuran on järjestänyt aluksi Finlux-rasteja ja nyt viimeiset 18 
vuotta Prisma-rasteja. 40 vuoden aikana Hiidenkiertäjien järjestämät kisat ovat nousseet suunnistajien arvostamiksi laatukisoiksi, jotka keräävät niin massat kuin huiputkin. 

Korona-epidemia esti käytännössä kaiken kilpasuunnistuksen viime vuoden keväällä, mutta nyt tilanne on parempi. Hiidenkiertäjät järjestävät 18:nnet Prisma-rastit Nummen ja Pusulan välillä, Lintukiiman hienoissa maastoissa. "Korona-aikanakin pystyy järjestämään siis kisoja. Meillä on AVI:n tiukasti ohjeistamat järjestelyt. Pysäköintipaikoilta mennään suoraan lähtöpaikoille. Kasvimaskit saa poistaa juuri ennen lähtöä. Emme voi järjestää perinteistä kuntosuunnistusta samaan aikaan, vaan osallistujien pitää olla liiton lisenssin lunastaneita ja kilpailijoilla pitää olla numerot. Lähtöajat jokainen on voinut valita netissä ja maaliin tultuaan kilpailijat poistuvat suoraan autoilleen, joten sellaista perinteistä kilpailukeskustunnelmaa rakennelmineen ei kisassa ole", kertoo Prisma-rastien kilpailunjohtaja Sirpa Kangasaho. 

Perinteiset urheilukauppiaat voivat virittää kauppansa parkkialueelle ja siellä on myös take away- kahvila Nummen Samoojien toimesta. Kisoissa ei voi järjestää palkintojenjakoja, vaan nekin on etukäteen arvottu ja ”voittajat” noutavat palkintonsa maaliin saavuttuaan itsenäisesti. "Meille on tullut paljon kyselyitä, että järjestättehän te kisat tänä vuonna. Viime vuosi jäi väliin. Seuran näkökannalta on tärkeää, että kisaputki saadaan jatkumaan, jotta keväiset lohjalaiset huippusuunnistukset muistetaan. Korona varmasti verottaa kilpailijoita, mutta kyllä me yli tuhatta suunnistajaa odotetaan", selvitti tilannetta Sirpa Kangasaho Nummen Varttilan maisemissa samalla tarkastaen kisojen pääsihteerin Timo Hietaojan kanssa Marko Sairasalon kisakäyttöön luovuttamien peltojen kisakuntoa. 

Hiidenkiertäjät järjestää Prisma-rastit siis torstaina 13.5. Nummen Varttilassa.